Başkan Gürkan Metin Emiroğlu ve Bilkent Üniversitesi Yetkililerini Kabul Etti

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, çeşitli temas ve incelemelerde bulunmak üzere Malatya'da bulunan eski Milli Eğitim Bakanlarından hemşerimiz Metin Emiroğlu ve Bilkent Eğitim Kampüsü temel atma töreni için Malatya'ya gelen İDV Bilkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kürşat Aydoğan, İDV Bilkent Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Gülsev Kale ve beraberindeki heyeti kabul etti.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Büyük bir alan üzerine kampüs inşa ettiklerini belirten İDV Bilkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kürşat Aydoğan, “Çok büyük bir alana kütüphane, spor salonu ve lojmanların olduğu bir kampüs inşa edeceğiz. Anaokulundan başlayan eğitim Lise son sınıfı ile sona erecek özel bir müfredat uygulayan bir okul olacak.  Ankara’da ve Erzurum’da yaptık çok başarılı olduk. Öğrencilerin en az %70’i tam burslu olarak eğitim almaktadır” şeklinde konuştu. 

Eski Milli Eğitim Bakanlarından hemşerimiz Metin Emiroğlu da, “Cenab-ı Allah belki birçok şeye vesile kıldı Sayın Başkanımızı. Ama yapmış olduğunuz bu iş hepsinden daha hayırlı” şeklinde konuştu.  

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise yaptığı konuşmada, “Milletvekilliği döneminde yaptığı işleri kendimize rehber edindik. Örnek aldığımız bir kişiliği var. Nezaketiyle, nezahetiyle Malatyalıların gönlünde taht kurmuş bir devlet adamımız. Ziyaretleri bizleri onurlandırdı. 
Öte yandan bu gün gerçekten çok önemli bir gün. Bilkent Üniversitemiz tarafından inşa edilecek olan Bilkent Eğitim Kampüsü temel atma törenini gerçekleştireceğiz. İnşallah tam anlamıyla faaliyete geçtiği zaman Malatya’daki eğitim formasyonu açısından hem eğitim kalitesi açısından önemli bir örnek olacak” dedi. 

Gerçekleştirilen konuşmalar sonrasında Başkan Gürkan, katılımcılara çeşitli hediyeler verdi.   
   

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN