Başkan GÜRKAN, MTTB MALATYA 3'üncü İl Genel Kuruluna Katıldı

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Milli Türk Talebe Birliği (MTTB)'nin 3'üncü Olağan İl Genel Kurulu'na katıldı.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Milli Türk Talebe Birliği (MTTB)’nin 3’üncü Olağan İl Genel Kurulunda Malatya İl Başkanlığına Hamza Alaman seçildi.
MTTB Malatya İl Başkanlığı’nın 3’üncü Olağan Genel Kurulu Şehit Oğuzhan Günaydın Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.  Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın da katıldığı genel kurulda 2015 yılından itibaren görevini sürdüren ve önceki dönem MTTB Malatya İl Başkanı olan Mehmet Sağdıç, genel kurul sonrasında görevini MTTB’nin yeni başkanı Hamza Alaman’a devretti.

Kuranı Kerim Tilaveti, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlanılan genel kurulda geçmişten günümüze MTTB’nin tarihi süreci ve Malatya’da ki faaliyetlerinin yer aldığı sinevizyon gösterimi izlendi. Sinevizyon gösteriminin sonrasında divan heyetinin seçilmesinin ardından genel kurulda divana Adil Akkoyunlu başkanlık etti. 
Genel kurulun açılış konuşmalarını yapan önceki dönem MTTB Malatya İl Başkanı Mehmet Sağdıç, “ Devirdiği asırlık zamana rağmen ilkesi, duruşu, misyonu ve vizyonu ile ilk günkü aşkla aksiyonu ve heyecanı bitmeden yoluna devam eden asırlık hedeflerine adım adım ulaşan kutlu teşkilatımızda geçirmiş olduğum yıllar için yüce rabbime hamd ediyorum. Ülkemizin içerisinde bulunduğu her türlü zorlu dönemde her zaman en önemli ilkesi olan insicam ve itidali elinde tutan ve gerektiği zaman bu uğurda mazlumun yanında, zalimin karşısında saf tutan yiğitlerin diyarı olmuştur Milli Türk Talebe Birliği. Her daim yanımda olan yol arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Görevi devralıp kutsal davanın neferliğini üstlenecek olan, birlikte uzun yıllar mücadele ettiğim Hamza Alaman kardeşime görevi devretmenin gururunu yaşıyorum” dedi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise genel kurulda yaptığı konuşmada, “ Milli Türk Talebe Birliği’nin tarihine baktığınız zaman 1916 yılında 1.Dünya Savaşı başlamış, Anadolu ve Osmanlı toprakları dört bir yandan işgal kuvvetleri tarafından işgal ediliyor ve Anadolu coğrafyası işgal edilmiş. İşte o dönemde kurulan MTTB, milli refleksleri harekete geçirerek Milli Mücadelenin başlamasında ve Milli Mücadelenin başarıyla sonuçlanmasında önemli görevler ifa etmiştir. Daha sonraki süreçte de inkıtalara uğrama süreci hariç hakikaten ülkemizin milli, yerli, vatanını milletini seven, dinine diyanetine bağlı gençler yetiştirerek memleketimize hizmet etme noktasında önemli görevler ifade etmiştir. Yeni görev alacak olan Hamza Alaman kardeşimizi tebrik ediyorum. Ben inanıyorum ki MTTB’nin çizgisi bozulmayacak, durmak yok yola devam diye ebed müddet devletimizin ayakta tutulması için hep birlikte el ele vererek toplumumuzdaki barış ve huzuru da temel esas alarak, dini ve milli değerlerimizi de yitirmeden geleceğe emin adımlarla gideceğiz diye düşünüyorum” diye konuştu.

AK Parti Kayseri Milletvekili ve MTTB Genel Başkanı İsmail Emrah Karayel’de konuşmalarında, “ Malatya MTTB çok kıymetli, çok başarılı ve çok aktif bir teşkilattır. Türkiye’nin her yanında eskimez MTTB’liler eziyetler çektiler ve dava için, din için, fikir için, millet için, devlet için eziyet çektiler. Hapishanelerde, maddi ve manevi olsun eziyetler çektiler, Türkiye düze çıktı. Sayın Cumhurbaşkanımız eskimez bir MTTB’lidir. Bizlerin sınıflarda konuştuğumuz, sıralarda konuştuğumuz Ayasofya açılmalı, Üstad Necip Fazıl’ın da konferanslarında söylediği gibi ‘Ayasofya açılacak’ diye kendinden emin bir şekilde söylediği gibi o Ayasofya’nın kapılarını MTTB’li olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan açtı. Ayasofya’nın kapılarıyla birlikte Türk’ün makûs talihi açılacak diyor Üstad Necip Fazıl ve onun dehlizlerinden çıkacakları söylüyor. Dolayısıyla inşallah Türk’ün de makûs talihi böylece yenilmiş oldu. Bizler bayrak yarışı içerisindeyiz. Genel kurulumuzda bayrağı teslim edecek olan Mehmet Sağdıç başkanımıza teşekkür ediyoruz. Yeni göreve başlayacak olan Hamza Ayman başkanımıza da hayırlı görevler diliyorum. Genel kurulumuzun hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN