• Haberler
  • Elazığ
  • Başkan GÜRKAN: 'Üniversite ve Sanayi İşbirliğini Önemsiyoruz'

Başkan GÜRKAN: 'Üniversite ve Sanayi İşbirliğini Önemsiyoruz'

MÜSİAD Elazığ Şubesi tarafından düzenlenen Dost Meclisi toplantılarının bu haftaki konuğu Prof. Dr. İbrahim Türkoğlu oldu.

MÜSİAD Elazığ Şube Başkanı Tekin Gürkan, Üniversite ve Sanayi İşbirliği Destek Programı hakkında bilgiler veren Prof. Dr. İbrahim Türkoğlu’na teşekkür ederek Üniversite ve Sanayi İşbirliği Programı’nın Elazığ’ın gelişimine önemli bir katkı sağlayacak faydalar içerdiğini vurguladı.
Gerçekleştirilen toplantıyla ilgili bir açıklama yapan Başkan Gürkan şu ifadeleri kullandı: “Elazığ’ımızın gelişmesi, kalkınması, markalaşması ve kendine ait yeni marka ve ürünler oluşturabilmesi noktasında üniversite ve sanayi işbirliğini önemsiyoruz. İlimizde Fırat Üniversitesi gibi köklü bir camia bulunmaktadır. İş dünyamız ve üniversitemizin bilgi birikimi, teknoloji ve tecrübe paylaşımı gerçekleştirmesi ve bu işbirliği doğrultusunda ilimize ait çok ciddi markaların oluşabileceği bir gerçektir. Sayın Hocamız Prof. Dr. İbrahim Türkoğlu’na bu konudaki bilgi aktarımı ve katkıları nedeniyle çok teşekkür ediyoruz. Konuyla ilgili biraz bilgi vermek de istiyorum. Üniversite sanayi işbirliği destek programı nedir? Üniversite/kamu araştırma merkez ve enstitülerindeki bilgi birikimi ve teknolojinin, KOBİ veya büyük ölçekteki kuruluşların ihtiyaçları doğrultusunda, ürüne ya da sürece dönüştürülerek sanayiye aktarılması yoluyla ticarileştirilmesine katkı sağlamaktır. Üniversitelerin mevcut imkanları ile sanayinin mevcut imkanları birleştirilerek bilimsel, teknolojik ve ekonomik yönden gelişmeleri için yaptıkları sistemli çalışmalar bütünüdür. Organize Sanayi Bölgelerinde meslek yüksekokullarının kurulması, öğrencilerin meslekleri ile ilgili eğitimi sanayi ortamında almalarının desteklenmesi ve teşvik edilmesi ile Fen ve Mühendislik bilimlerinde lisans düzeyinde eğitim gören öğrencilerin alanları ile ilgili özel sektör işletmelerinde, teknoparklarda, araştırma altyapılarında, Ar-Ge merkezlerinde ya da sanayi kuruluşlarında bir dönem uygulamalı eğitim yapmalarının desteklenmesi ve teşvik edilmesini amaçlayan bu uygulama sayesinde Meslek Yüksekokulu (MYO) ve fen ve mühendislik bilimi mezunlarının yetkinliklerinin sanayi ve iş dünyası ihtiyaçlarına cevap öğrencilerin iş becerisinin artırılması, iş piyasasını tanımaları, yükseköğretimde uygulamalı eğitimin ve işyeri eğitiminin artırılması ve üniversite-sanayi işbirliğinin güçlendirilmesi amaçlanıyor. YÖK yetkilileri uygulamalı eğitimi son yıllarda öne çıkarmayı hedeflediklerini ve bu amaçla bir dizi proje yürüttüklerini kamu kaynaklarının bu amaçla en verimli şekilde kullanmaya özen gösterdiklerini ve ülkemizin kalkınması için ihtiyaç duyulan ve gittikçe önem kazanan MYO programları ile sanayinin buluşmasının artık başladığını ifade etmişlerdir. Elazığ’da da bu işbirliğini sürdürmek amacıyla bizler MÜSİAD olarak elimizden gelen her şeyi yapacağız.”
 

Bakmadan Geçme