Başkan GÜRKAN, ' Yaşlılarımız Güngörmüş Tecrübeli İnsanlardır'

1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü Vefa Konağında Yapılan Etkinlikle Kutlandı

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü münasebetiyle Vefa Konağı’nda program düzenlendi. Vefa Konağı’nda gerçekleştirilen programa Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’da katıldı.
Malatya Büyükşehir Belediyesince 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla yapılan programda Vefa Konağı’nda bulunan yaşlılara müzik dinletisi ve ikramlarda bulunuldu. Yapılan programa katılan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, başımızın tacı büyükler için faaliyette olan Vefa Konağımız büyüklerimizi memnun etmek için çalışmalarını sürdürecektir ifadelerini kullandı.

Başkan Gürkan, “ Bilindiği gibi yaşlılar haftası 1990 yılından itibaren kutlanıyor. Bizler bunları günlere sığdırmak ve günlere hapsetmek duygusu içerisinde değiliz. Bizim inançlarımızda, örf ve adetlerimizde büyüğüne, yaşlısına bakmayan insanların geleceğe güvenle bakması mümkün değildir. Evlerimizde ebeveynlerimize bakmadığımız takdirde çocuklarımızın da gelecekte anne ve babalarına gösterecekleri adresler huzur evleri olmaktadır. Biz yaşlılarımızın kendi çocuklarımızın yanında büyümesi ve onların hal, hareket davranışlarıyla örnek olmalarını arzuluyoruz. Bu anlamda müteahhit arkadaşlarla önceden yaptığımız toplantıda bazı konuları dile getirdim ve halen dile getiriyorum. Özellikle apartman katları yapıldığında evin hemen yanında 40 veya 50 metrelik bir kısma anne ve babaların oturabileceği banyosunun, tuvaletinin gerekirse mutfağının da olabileceği bir mekân hazırlanması ve evin içerisinden o mekâna geçiş yapılabilecek bir yapı formatının oluşmasını istedim. Bu, bizim Türk örf ve âdetine, inanç değerlerimize uygun bir yapıdır. Bu teklifi getirdim inşallah bir dahaki toplantıda tekrardan dile getireceğim. 

Yaşlılarımız güngörmüş tecrübeli insanlardır. Bu tecrübelerle yeni nesli büyüklerimizin yanında yetişmesi hem sosyal anlamda hem psikolojik anlamda hem de sağlıklı ve topluma adapte olması konusunda önemli olduğu kanaatindeyim. Yaşlılarımız memleketimize, çocuklarına ve bizlere büyük emekler gösteriyorlar. Yaşlılarımızın bir arada sohbet edebileceği vefa konaklarının, semt konaklarının oluşturulması ve ihtiyaçlarına cevap verebilecek hizmet anlayışının geliştirilmesi noktasında Büyükşehir Belediyesi olarak çalışmaları yoğun bir şekilde devam ettiriyoruz. Çalışmalarımızı daha da geliştirerek, ihtiyaçlar doğrultusunda geliştirerek devam ettireceğiz” dedi.
Vefa Konağı’nda yapılan etkinliğe katılan ve Vefa Konağı’nın hizmetlerinden faydalanan Ahmet Turan Kelleci ise, “  1

Ekim Dünya Yaşlılar Günü nedeniyle güzel bir program düzenlendi. Vefa Konağı çok güzel bir mekân. Şimdiye kadar bizlere değer verilmişti fakat bizler bilmiyorduk. Başkanımızın sayesinde bizlere çok güzel değer verildi. Vefa konağında yazlık ve kışlık oturabileceğimiz alanlar var. Vefa Konağında dostlarımızla birlikte çok güzel günler geçiriyoruz. Çok güzel muhabbetler ve sohbetler yapıyoruz. Geçmişlerimizi, dostlarımızı, gençliğimizi arkadaşlarımızla yâd ediyoruz.  Vefa konağında, mescidimiz, kütüphanemiz, çayımız var. Güzel etkinlikler ve gezilerde oluyor. Mutlu bir şekilde yaşıyoruz. Bizlere gösterdiği yakınlıktan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve yönetime çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN