Başkan Gürkan, Yol Gitmeyen Yerde Medeniyet İnkişaf Etmez

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Yazıhan İlçesi'ne bağlı Tecirlive Dedekargın mahallelerindeyapılan çalışmaları yerinde inceleyerek mahalle sakinleriyle bir araya geldi.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Yazıhan İlçesi’ne bağlı Tecirlive Dedekargın mahallelerindeyapılan çalışmaları yerinde inceleyerek mahalle sakinleriyle bir araya geldi. 
İnceleme gezisine Yazıhan İlçe Belediye Başkanı Nevzat Öztürk, MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert, AK Parti Yazıhan İlçe Başkanı Veysel Ateş, Meclis Üyeleri, Genel Sekreter Yardımcıları, Şirket Genel Müdürleri ile Daire Başkanları eşlik etti. 
Tecirli Mahalle ziyareti
Mahallelerinin eksiklerinin tamamlandığını belirtenTecirli Mahalle Muhtarı Seyit Utku, “Mahalleme yapılan hizmetlerden dolayı içme suyu, kanalizasyon altyapının tamamı için çok teşekkür ediyorum. Yıllardır sıkıntı çektiğimiz ve çok dar olan yolumuz genişletildi ve asfaltı yapıldı. Mahallemizdeki eksikleri tamamladıkları için Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. 
Yazıhan AK Parti İlçe Başkanı Veysel Ateş, “Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız biraz önce muhtarımızda izah etti 2007-2008 yıllarında taşımacılık yapıyordum. Mevcut yolumuzun bazı noktalarında karşılıklı iki araç geçemezdi. 2021 yılında Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızın talimatlarıyla bu yolumuzun genişletilmesi ve 2022 yılında birinci ve ikinci kat asfaltı da yapıldı. Bu yolumuz Tecirli, Dedekargın mahalle sakinlerimize hayırlı olsun. İçme suyu ve kanalizasyon çalışmalarından dolayı da MASKİ Genel Müdürlüğümüz büyük çalışmalar gerçekleştirdi. Sayın Başkanımız Yazıhan İlçemize her zaman ayrı bir önem vermiştir. Sayın Başkanımıza ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi. 
Yazıhan ilçesinde Büyükşehir Belediyesi tarafından çok güzel çalışmalara imza atıldığını belirtenYazıhan İlçe Belediye Başkanı Nevzat Öztürk, “Büyükşehir Belediye Başkanımız ile birlikte Sürür, Tecirli, Dedekargıngüzergâhını ziyaret ediyoruz. Sürür, Tecirli veDedekargın yol aksı geçmişte Karakaya Baraj Gölü’nün oluşturduğu yol güzergâhıydı. Bu güzergahta geçmişten bugüne kadar yolda herhangi bir revize yapılmamıştı. Yol dar ve virajlıydı. İki yıllık bir çalışma neticesinde yol genişletilmesi yapıldı ondan sonra da birinci ve ikinci kat asfalt çalışmaları yapıldı. Bu güzergahtaki 9.5 km’lik yol standartların üzerinde bir hal aldı. Mahalle sakinlerimizden ve muhtarlarımızdan yol genişletme çalışmaları sırasında büyük destek aldık. Yol genişletme çalışmalarını Büyükşehir Belediyemiz ile müşterek olarak gerçekleştirdik. Asfalt çalışmalarını ise tamamen Büyükşehir Belediyemiz yaptı. Altyapı, yol ve asfalt çalışmaları Büyükşehir Belediye Başkanımızın talimatları doğrultusunda mahallelerimizde ciddi çalışmalar yapıldı. Çalışmalardan dolayı başta Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere bütün emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Kazasız bir trafik akışının yaşanmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı. 
Yapılan hizmet ve yatırımları yerinde incelediklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Gürkan, “Büyükşehir Belediyemiz tarafından Yazıhan ilçemize bağlı mahallelerde yapılan çalışmaları yerinde inceliyoruz. Ziyaretlerimiz sırasında yapılan çalışmaları vatandaşlarımızla da değerlendirme imkânı buluyoruz. Vatandaşlarımıza bu hizmetleri götüren bütün mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Yolun medeniyet olduğunu biliyoruz. Yol gitmeyen yerde medeniyet inkişaf etmez. Büyükşehir Belediyesi ekipleri rekoru egale edilemeyecek kadar büyük hizmet ve yatırımlara imza attılar. Standartları yüksek yollar yapıyoruz. Kırsal kesimlerdeki yol çalışmalarımız birçok şehrin yol standartlarının üzerindedir. Zor ve zahmetli çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Gerek Cumhurbaşkanımız olsun gerekse de hükümetimiz yerel anlamda ilçe belediye başkanlarımız ve muhtarlarımız bizlere her konuda destek veriyor. Büyükşehir Belediyesi olarak gerek altyapı çalışmaları olsun gerek yol çalışmaları olsun gerekse de diğer çalışmalarda olsun emeği geçen bütün arkadaşlarımı kutluyorum. Bu çalışmaların Sürür,Tecirli ve Dedekargın mahallemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. 
Çağdaş ve modern anlamda bir şehirciliğin bütün toplumumuzla tanıştırılması noktasında 718 mahallemiz ve 13 ilçemizde yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Büyükşehir Belediyesi olarak şu anda yapılan çalışmalar Türkiye’de ses getirecek rol model olacak yatırım ve hizmetlere imza atıyor. Bu sıcak karşılamanızdan, yakın ilginizden ve kadirşinaslığınızdan dolayı yürekten teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. 
Tecirli Mahalle ziyaretinin ardından Dedekargın Mahallesini ziyaret eden ve yatırımları inceleyen Başkan Gürkan, yapılan çalışmaların Dedekargın mahalle sakinlerine hayırlı olması temennisinde bulundu. Başkan Gürkan, birlik ve beraberlik içerisinde çalışmaları yürütüldüğünü ifade etti. 
Dedekargın Mahalle Muhtarı Murat Ayvalı, “Mahallemiz köklü eski mahallelerden. 1986 yılında eski valimizin yardımıyla buraya bir yol yapıldı. Sayın Başkanım sizin gelmenizle birlikte kırsalda çok şey değişti. Yollarımız yapıldı, kanalizasyonlarımız yapıldı. Bu hizmetlerden dolayı başta sizlere ve ekibinize teşekkür ediyorum” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN