- Haberler
- Bölge Haberleri
- Başkan Keskin: Hükümete Acil Çağrı: 'Malatya Afet Bölgesi İlan Edilmeli'
Başkan Keskin: Hükümete Acil Çağrı: 'Malatya Afet Bölgesi İlan Edilmeli'
Malatya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Nisan ayında etkili olan dolu, don ve kar yağışı sonrası kayısı üretiminde yaşanan büyük kayıplara dikkat çekerek Malatya'nın afet bölgesi ilan edilmesi gerektiğini belirtti.
Malatya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Nisan ayında etkili olan dolu, don ve kar yağışı sonrası kayısı üretiminde yaşanan büyük kayıplara dikkat çekerek Malatya’nın afet bölgesi ilan edilmesi gerektiğini belirtti. Başkan Keskin, on binlerce ailenin alın terinin yok olduğunu vurgulayarak hükümeti göreve çağırdı.
MESOB Başkanı Şevket Keskin, “Yalnızca Malatya değil, Türkiye ve dünyanın kayısı ambarı olan bu topraklarda yaşanan tabiat olayları, ürünün tamamına yakınını yok etti. Kayısı sadece Malatya’nın değil, bölgenin bir ürünüdür. Malatya’mızın en önemli geçim kaynağı olan kayısı dolu, don ve nihayetinde kar yağışı ile birlikte kayısı resmen yandı. On binlerce çiftçinin emeği ve alın teri, 1 yıllık tüm umutları yok oldu. Malatya 6 Şubat depremlerinden sonra büyük bir ekonomik sıkıntı ile karşı karşıya kalmıştır.” dedi.
Keskin şu ifadeleri kaydetti, “Bu bir doğal afetin ta kendisidir. Biz artık yalnızca bir tarım krizi değil, ekonomik ve sosyal bir yıkımın içindeyiz. Bahçelerde çağla kalmadı, tomurcuklar düştü, umutlar kurudu. Bu yaşanan afetin ardından hükümetin ivedilikle Malatya’yı ve etkilenen çevre illeri AFET BÖLGESİ ilan etmesi elzemdir. Kayısı yalnızca bir meyve değil, Malatya'nın kimliğidir, alın teridir, geçmişidir, geleceğidir."
Başkan Şevket Keskin, “Buradan açık ve net bir çağrıda bulunuyorum; 6 Şubat depremlerinden sonra halen bir işyerinin bile teslim edilmediği Malatya AFET BÖLGESİ ilan edilmeli, kayısı üreticisi bu süreçte yalnız bırakılmamalı. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Hükümetimiz tüm devlet kurumları harekete geçirmelidir. Hasar tespit çalışmaları ivedilikle tamamlanmalı, kayısı üreticisinin zararı eksiksiz şekilde karşılanmalıdır. TARSİM dışı kalan ya da sigorta yaptıramayan üreticilerimiz unutulmamalıdır. Hükümete çağrımız nettir: Çiftçimiz sahipsiz bırakılmamalı. Bu milletin gerçek üreticisini yalnız bırakmayın. Kayısı için yapılacak her destek, bu ülkenin ekonomisine, ihracatına, refahına yapılan bir yatırımdır."
Bakmadan Geçme





