Başkan Samanlı'nın Gaziler Günü Mesajı

Milliyetçi Hareket Partisi Malatya İl Başkanı Mesut Samanlı, Gaziler Günü sebebiyle bir mesaj yayınladı.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Milliyetçi Hareket Partisi Malatya İl Başkanı Mesut Samanlı, Gaziler Günü sebebiyle bir mesaj yayınladı.

Başkan Samanlı Yayınladığı mesajda; “Atalarından miras aldığı mukaddesatına, sonsuz bir sadakatle bağlı olan Türk Milleti; Yüce Allah'ın övgüsüyle taçlanmış ‘Şehitlik’ ve ‘Gazilik’ mertebelerine nail olabilmeyi en büyük şeref kabul etmiş, düşmanla çarpışırken can vermeyi tüm dünya lezzet ve nimetlerine yeğlemiş, dualarında ya şehitlikle nurlanmayı ya da gazilikle onurlanmayı Cenab-ı Allah'tan istemiştir.” diyen Başkan Samanlı’nın mesajının devamı şöyle;

GAZİLİK, MUKADDESATA SONSUZ SADAKATİN ADIDIR

“ 19 Eylül bizler için canından geçerek cepheye koşan ve memleketimizin huzurunu tahsis ederken büyük bir serdengeçtilik timsali olan gazilerimizin günüdür. Bir güne ulvi bir sonsuzluğu sığdırmaya çalışmamız elbette abesle iştigal bir uğraştır. Gazilik; -bir güne sığmayacak- olan mukaddesata sonsuz sadakatin adıdır. 

Hem ezelin hem de ebedin şahit olduğu en büyük kahramanlık destanlarını yazan Türk Milleti; dost-düşman herkesin nazarında cesaret ve kahramanlık timsali olmuş; vatan toprağı ve yüce sancağı mevzubahis olduğunda tereddüt etmeksizin canını ortaya koyarak önüne çıkan tüm engelleri büyük bir azim ve cesaretle bertaraf etmiştir.

Atalarından miras aldığı mukaddesatına, sonsuz bir sadakatle bağlı olan Türk Milleti; Yüce Allah'ın övgüsüyle taçlanmış ‘Şehitlik’ ve ‘Gazilik’ mertebelerine nail olabilmeyi en büyük şeref kabul etmiş, düşmanla çarpışırken can vermeyi tüm dünya lezzet ve nimetlerine yeğlemiş, dualarında ya şehitlikle nurlanmayı ya da gazilikle onurlanmayı Cenab-ı Allah'tan istemiştir.

Türkiye Cumhuriyetinin kurulması Yüce Milletimizin bu fedakârlığı ve inancı sayesinde olmuştur. Üzerinde bağımsız bir şekilde yaşadığımız vatan toprağımızı canları pahasına korumuş olan tüm gazi ve şehitlerimize Türk Milleti her zaman minnettar kalacak ve dün olduğu gibi bugün de vatanının bölünmez bütünlüğünü, bayrağını ve bağımsızlığını canı pahasına koruyacak ve savunacaktır.

Bu özel gün sebebiyle başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; Şanlı Gazilerimizin gününü kutluyor, şehitlik ve gazilik mertebeleriyle şereflenmiş bütün kahramanlarımızı sonsuz bir saygı ve minnetle yâd ediyorum.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN