Başkan Şengönül'den Çanakkale Zaferi Mesajı

Ülkü Ocakları Malatya İl Başkanı Turgay ŞENGÖNÜL, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitlerini Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Editör

Başkan Şengönül: Çanakkale Zaferi,Sonuçları İtibariyle Dünya Tarihinin Akışını ve Türk Milletinin Kaderini Değiştirmiştir.
Ülkü Ocakları Malatya İl Başkanı Turgay ŞENGÖNÜL, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitlerini Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 

Başkan ŞENGÖNÜL yayımladığı mesajda,”Bundan tam 107 sene önce ecdadımız; hava şartlarının, yaşam koşullarının zorluğu ve imkansızlıklara aldırmadan devrin en güçlü donanmalarına, en kuvvetli birliğine kafa tutmuş; imanın imkandan daha büyük olduğunu tüm dünyaya göstermiştir.
 Çanakkale Savaşı’nda verilen mücadele, Türklüğü küçümseyen, Türk milliyetçilik gurur ve şuuruna, İslam ahlak ve faziletine sahip insanların onuruna ve kutsal bildikleri vatanına göz diken, Türk Milleti’nin gücünü imtihan etmeye kalkışan bugünkü ihanet odaklarını da nasıl bir sonucun beklediğini anlamaları açısından, ders almaları gereken tarihi bir dönemeçtir. 

Çanakkale Zaferi’nin sonuçları itibariyle dünya tarihinin akışını ve Türk milletinin kaderini değiştirdiği, Türk’ün imanının dünyanın en gelişmiş ordularını dize getirdiği ,250 bin vatan evladının şehadete erdiği , Seyit Onbaşı, Yakup Çavuş ve daha nice kahramanlık hikayesi ve dünya tarihi sahnesine Mustafa Kemal gibi bir dehayı armağan etmiş bir destandır.
Bizlerde Ülkücü Türk Gençliği olarak; bu ihtişamlı ve muhteşem zaferi asla unutturmayacak; şehitlerimizin ve gazilerimizin emaneti olan, sınırları kanla çizilen son Anayurdumuz Türkiye’yi ve Cumhuriyetimizi aynı ruh ve anlayışla korumanın hepimizin namus borcu olduğunu bilerek emanetlerine sahip çıkacak ve onları koruyacağız. 
Bu vesile ile 107. yıldönümünü gururla kutluyor, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatan savunması noktasında kanını toprağa akıtıp canlarını vererek şahadet şerbeti içmiş tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun” dedi.

Bülten

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN