• Haberler
  • Elazığ
  • Başkan Şerifoğulları'ndan 19 Ekim Muhtarlar Günü Mesajı

Başkan Şerifoğulları'ndan 19 Ekim Muhtarlar Günü Mesajı

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutlayan Başkan Şerifoğulları, mesajında şunları kaydetti: “Köklü geçmişiyle demokrasimizin ilk adımı olan muhtarlık müessesesi, vatandaşlarımızın ilk müracaat adresi ve yerel yönetimlerin vazgeçilmez unsurudur.

Seçilmiş oldukları mahalle ya da köylerdeki vatandaşların ihtiyaçlarını tespit ederek ulaşımdan sağlığa ve eğitime kadar her alanda olası sorunları belirleyip takibini yaparak halkımızla devletimiz arasındaki köklü bağın güçlenmesine öncülük eden muhtarlarımız, kamu hizmetlerinin daha verimli bir şekilde yerine getirilmesini sağlama noktasında önemli bir görevi üstlenmişlerdir.

Mahalle ya da köylerde, devletimizin tüm kurumlarının temsilcisi, kent yönetiminin sahadaki en önemli paydaşı olan muhtarlarımız, sevincinde ve hüznünde vatandaşlarımızın her zaman yanında olmuş, milletimizin her zaman hizmetine koşmuştur.

Devletimizin çok önemli sorumluluklar yüklediği ve milletimizin gönlünde taht kurmuş bir müesseseyi temsil eden muhtarlarımızın, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kendilerine verdiği önem ve kıymetle vatandaşlarımıza olan sorumluluk bilinçleri, hizmet sevdası daha da pekişmiştir.

Bizim de insanı merkeze alan çözüm odaklı belediyecilik anlayışı ile sürdürdüğümüz bu önemli görevde, çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel ihtiyaçlarından biri olan katılımcılığın sağlanması adına önemli bir görevi yerine getiren en değerli paydaşımız kıymetli muhtarlarımızdır.

Eserlerimizi şehrimize kazandırma ve hizmetlerimizi vatandaşlarımıza ulaştırma adına bizlerin de en büyük destekçisi ve çalışma arkadaşı olan muhtarlarımızla sık sık bir araya gelerek, onlarla daima diyalog halinde olmaya özen gösteriyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle hem milleti hem de devleti temsil etmek gibi çok kıymetli bir görevi yürüten Elazığlı muhtarlarımız başta olmak üzere bütün mahalle ve köy muhtarlarımızın, '19 Ekim Muhtarlar Günü'nü kutluyor, başarılı çalışmaları için kendilerine teşekkür ediyor, hayırlı ve başarılı görevler diliyorum.”

Bakmadan Geçme