Başkan Şerifoğulları'ndan Gaziler Günü Mesajı

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Başkan Şerifoğulları mesajında şu ifadelere yer verdi, “Aziz vatanımızın bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğü uğrunda, Anadolu topraklarının vatan kılınmasında, güzel ülkemizin varlığını sürdürmesinde gaza anlayışı en önemli değerlerimiz arasındadır. 

Kahraman ecdadımız, en kıymetli vasıflarımızdan olan gaza inancı ile 1071’de Anadolu topraklarında kök salmış, Çanakkale’de ve İstiklal Harbi’nde de ülkemizin ilelebet var olacağını dünyaya açıkça ilan etmiştir.

Şan ve şerefle dolu tarihimiz boyunca nice savaşlar, nice çatışmalar yaşayan bu aziz millet, istiklali ve istikbali için her daim teyakkuzda olmuş, her koşulda bayrağına, vatanına, bağımsızlığına ve özgürlüğüne sahip çıkmıştır. Bu toprakların ruhunda, bu ülkenin her köşesinde, her taşında, her toprağında, geçmişinde ve geleceğinde milyonlarca gaza erinin, şehidimizin, gazimizin kanı, canı, emeği, emeli bulunuyor. Mukaddes vatanımız, varlığını milletimize adamış kahraman şehitlerimizin ve gazilerimizin bizlere emanetidir.

Canlarını vatanlarının selameti için hiçe saymış olan vatanseverliğin ve kahramanlığın abideleri şehit ve gazilerimiz, milletimizin nezdinde en mukaddes mertebeye erişmişlerdir. Şehitlik ve gazilik ünvanları, hiçbir maddi değerle, hiçbir dünyevi payeyle ölçülemeyecek derecede büyük bir şereftir.

Aziz şehitlerimiz ve gazilerimizin yakınlarının milletimize tevdi edilmiş en kıymetli emanetler olduğu inancıyla, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kahraman silah arkadaşlarına, bu toprakları vatan kılan, bugünlere getiren her bir şehidimize, her bir gazimize, isimleri bilinmeyen tüm kahramanlara minnetlerimizi ifade ediyor, hayatta olan gazilerimize şükranlarımı sunuyor, sağlıklı bir ömür diliyorum.

Bakmadan Geçme