Başkan Tunç'dan '23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' Mesajı...

Lider Enerji İş Sendikası Elazığ İl Başkanı Mesut TUNÇ, '23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Başkan Tunç açıklamasında; “Koronavirüs kısıtlamaları azalırken, ekonomiye olan olumsuz tesiri her geçen gün artarken, Rusya’nın Ukrayna’ya olan saldırmasının ekonomi üzerinde yarattığı tesirle, enflasyondaki anormal artış ve hayat standardına olan yansımalarının yarattığı psikoloji içerinde idrak ettiğimiz Ramazanın manevi duygularıyla, bağımsızlığımızın, demokrasimizin ve Cumhuriyetimizin güvencesi, milli iradenin tecelli ettiği Gazi Meclisimizin kuruluşunun 102. yıl dönümünü kutlamanın haklı sevincini ve gururunu yaşıyoruz.

Vatan topraklarının işgal edildiği bir dönemde 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' şiarıyla 23 Nisan 1920 günü dualarla açılan Türkiye Büyük Millet Meclisimiz, istiklal ve istikbal mücadele sürecinde, Cumhuriyetimizin kuruluşuna uzanan yolda özgürlük meşalesi burada yakılmıştı...
23 Nisan 1920 tarihi sadece Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışı değil, aynı zamanda halkın yönetime tam anlamıyla hâkim olmasının ilk günü olması nedeniyle “Ulusal Egemenlik” açısından da önemli büyüktür...

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk Başkanı ve Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, o gün "Hâkimiyet bilâ kaydü şart milletindir” demek suretiyle millet egemenliğine dayanan bir demokrasi anlayışının temelini atarken, “Bu günün çocukları, yarının büyükleridir.” diyerek bütün çocuklara armağan etmesindeki ufuk, istiklal ve istikbalin teminatı olarak, bir milletin bekası açısından; çocuğun ne kadar önemli olduğunun farkındalığına da işarettir…

Nitekim “Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunu düşünerek, ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz.” diyen büyük önder Mustafa Kemal ATATÜRK, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın ne kadar değerli olduklarını dünden bugüne, istikbalimize haykırmasıdır.

Büyük önder Mustafa Kemal’in bu haykırmasını farkındalığı içerisinde, istikbalimizin teminatı olan çocuklarımızı, bizi biz kılan değerlerle  donanmış, Kuvâ-yi Milliye ruhu ile aydınlanmış, birlik ve beraberliğin mana derinliğini yaşama samimiyetine ulaşmış, çağın gerektirdiği bilgiyle buluşturarak, istikbalde muasır medeniyet seviyesini yakalamanın da ötesinde, onu aşan, lider ve büyük Türkiye’yi inşa edecek yeterliğe ulaştırmanın mesuliyetimiz olduğuna  dikkat çekeriz.

Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimizin ve tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten duygularımla kutluyor, TBMM’nin kuruluşunda ve Kurtuluş Savaşımızın kazanılmasında emeği geçen başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi saygı, şükran ve rahmetle anıyorum” dedi.

Mesut TUNÇ
Lider Enerji İş Sendikası Elazığ İl Başkanı
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN