Battalgazi Belediyesi'nden Kursiyer Öğrencilere Arslantepe Gezisi

Battalgazi Belediyesi tarafından bu yıl için startı verilen resim kursları yoğun ilgi görürken, kursiyer öğrencilere yönelik Arslantepe gezisi düzenlendi.

Battalgazi Belediyesi, Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü tarafından  resim kurslarına katılan öğrenciler için  ilk devlet şeklinin ortaya çıktığı Arslantepe'ye gezi düzenledi. UNESCO Dünya Mirası Kalıcı Listesi'ne yer alan Arslantepe'ye götürülen gençlere, 5 bin 500  yıllık geçmişe sahip bölge hakkında Arkeolog Cem Kaya tarafından bilgiler verilirken, kursiyer öğrenciler özellikle taşların üzerinde bulunan figürleri yakından inceledi.

Arslantepe gibi önemli bir alanı gördüğü için büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Öğrencilerden Muhammed Uzun: Bugün "Buraya gelip arkeolojik değerleri kendi gözümüzle gördük. Battalgazi Belediyesi tarafından yapılan bu geziye katıldığım için çok mutluyum. Arslantepe gerçekten muhteşem bir yer. Tarifi olmayan bu gizemli yer insanlık tarihi için çok önemli." diye konuştu.

Battalgazi Belediyesi tarafından açılan resim kursuna katıldıkları için kendilerini şanslı hissettiklerini ifade eden Elifsu Kaçmaz ise;"Arslantepe bana göre Malatya için önemli bir yer. İnanılmaz ve gizemli olan bu tarihi mirası bizlere keşfetme fırsatı veren Battalgazi Belediyemize de ayrıca teşekkür ederiz" dedi.

Bakmadan Geçme