'Bilim Sanat Merkezleri için Araştırmacılar Buluşması' Programına Yoğun İlgi

Millî Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Malatya Turgut Özal Üniversitesi ortaklığında Malatya Büyükşehir Belediyesi ve Malatya Kent Konseyi işbirliği ile Bilim Sanat Merkezleri için Araştırmacılar Buluşması programı düzenlendi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
'Bilim Sanat Merkezleri için Araştırmacılar Buluşması' Programına Yoğun İlgi

Sanat Merkezi Fuaye alanında düzenlenen programa Vali Yardımcısı Reşit Özer Özdemir, Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Nusret Mum, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Gündüz,  Kent Konseyi Genel Sekreteri Dr. Hasan Batar, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Abuzer Yeşil,  İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nden proje koordinatörü Doç.Dr. Ekrem Akbulut proje hakkında genel bir bilgilendirme yaptı.  Akbulut, araştırmacıların çalışmalarının vatandaşın günlük yaşamı üzerindeki etkisinin anlaşılmasını sağlamak için araştırmacıları genel halkla yakınlaştırmak,  araştırmacı olmak isteyen kişi sayısının arttırmak, araştırma ve yenilik faaliyetlerine ilişkin farkındalığı geliştirmek amacıyla bu etkinliğin gerçekleştirildiğini söyledi. 
Türkiye’de 7 coğrafi bölgede ve Tüm Avrupa’da eşzamanlı gerçekleştirilen Bilim Sanat Merkezleri için Araştırmacılar Buluşması’nda Doğu Anadolu etkinliğinde 12 ilden 13 üniversiteden 117 araştırmacı ve 25 Bilim Sanat Merkezi öğretmeninin katılımı ile 108 atölye icra edildiğini söyleyen Akbulut,  “Bu çalışmaların icrası için Doğu Anadolu Bölgesinin dört bir yanından ilimize gelen Erzurum Atatürk Üniversitesi, Fırat Üniversitesi, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Bitlis Eren Üniversitesi, Muş Alparslan Üniversitesi, Ardahan Üniversitesi, Kafkas Üniversitesi, Hakkâri Üniversitesi, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ve Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nden akademisyenlere ve araştırmacılara, Bilim Sanat Merkezi öğretmenlerine İnönü Üniversitesine çok teşekkür ediyorum” dedi. 
Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Gündüz, AB’nin her kesimden gelen projeleri desteklemesi ile birlikte Malatya Turgut Özal Üniversitesi bünyesinde AB proje koordinatörlüğü birimi açtıklarını ve düzenlenen bu etkinliğinde bu kapsamda hayata geçirmiş olduklarını söyledi. Üniversitelerde üretilen bilginin yeni nesil teknoloji ile gençlere aktarılmasının çok önemli olduğunu söyleyen Gündüz “Her bireyin ARGE ekosistemine dahil edilmesi için bu tarz çalışmalara devam edeceğiz” dedi. 
Kent Konseyi Genel Sekreteri Dr. Hasan Batar, Malatya Kent Konseyi misyonlarından biri olan kurumlar arası işbirliğini ve kurumlar arası diyaloğu geliştirmek, kent ve yerel yönetimler arası diyaloğu güçlendirmek ve kentin sürdürülebilir geleceğine katkı sağlamak konusunda çalışmalara önem verdiklerini söyledi. Batar, “Özellikle deprem sonrası Malatya’sında gelecekte bilimsel açıdan ve kent mimarisi açısından kentimizin daha iyi bir noktaya gelmesi için şehrin aktörleri ile birlikte çalışmalar yapmaya devam edeceğiz. Bu anlamda bu programda da gerekli desteği veren Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Sami Er’e ve Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli’ye çok teşekkür ediyorum” dedi. 
Gün boyu süren etkinlikte 13 üniversiteden gelen araştırmacılar ziyaretçilere çalışma yaptıkları konular hakkında bilgi verdiler. 
 

Bakmadan Geçme