Boş İşler

Doğru Parti Genel Başkan Yardımcısı Cezmi Orkun Siyasi Gündemle İlgili Açıklamalarda bulunuyor

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

1933 yılında kurulan ve ilk adı “Havayolları Devlet İşletme İdaresi” olan Türk Hava Yolları, daha sonra (1935 yılında)  “Devlet Hava Yolları Umum Müdürlüğü” adını alarak  Ulaştırma Bakanlığı'na bağlanmıştır. 1955 yılında ise “Türk Hava Yolları Anonim Ortaklığı” adı ile tescil edilmiş ve 1956 yılında faaliyete geçmiştir.
AKP Genel Başkanı Erdoğan, TÜRKSAT 5B Uydusu hizmete alma töreninde THY (Türk Hava Yolları) ile ilgili alınan yeni karar gereği uçaklarımıza “TÜRKİYE HAVA YOLLARI" yazacaklarını, devamında ise maziden atiye kurduğumuz köprü sayesinde medeniyetimizden, tarihimizden, kültürümüzden aldığımız güçle yüzümüzü geleceğe dönüyoruz. dedi. 
Güç, kuvvet anlamına gelen “TÜRK” sözcüğünü içeren THY bildiğiniz gibi Türkiye'nin ulusal hava yolu şirketi olup günümüze kadar ulusal ve uluslararası havacılık otoritelerinde bu ismiyle yer alan yerleşmiş bir MARKADIR ve ülkemizin gururudur. Ancak; AKP yönetimi sanki başka işleri yokmuş gibi, “TÜRK” ifadesini “TÜRKİYE” ifadesi ile değiştirmek istiyor. Ülke her alanda çöküş yaşarken mevcut yönetimin bu çöküşü durduracak tedbirler alması yerine, gündem değiştirme amacı yanında varlığından rahatsız oldukları “TÜRK” sözcüğünü kaldırma gibi boş işlerle uğraşıyor. 
Değerli vatandaşlar, bildiğiniz gibi bunları rahatsız eden “TÜRK” sözcüğü bizim onur duyduğumuz, gurur kaynağımız olup adını tarihe altın harflerle yazdıran ve etnik kökeni ne olursa olsun herkesin içerisinde yer aldığı bir milletin adıdır “TÜRK”.
Ulu önder Atatürk “Hangi milletin inanç, kültür ve tarihini incelerseniz inceleyin. Göreceksiniz ki hepsinde “TÜRK” izi var. Semboller, efsaneler, hikayeler, masallar hep bizden bir iz taşır.” ifadesiyle “TÜRK” adını kullanmaktan imtina edenlere tarihi bir ders veriyor. Bizler için AKP yönetiminin bu izleri yok etme noktasındaki tüm uğraşları nafile bir çabadır. Ayrıca bu günleri çok önceden gören rahmetli  Atatürk “Hakikat Nerede” şiirinin; 
“Doğudan çıkan biz, Batıdan yine biz
 Nerde olsa, ne olsa kendimizi biliriz
 Türk sadece bir milletin adı değil,
 Türk bütün adamların (ADEMLERİN)  birliğidir.
 Ey birbirine diş bileyen yığınlar,
 Ey yığın yığın insan gafletleri
 Yırtılsın gözlerdeki gafletten perde,
 Dünya o zaman görecek hakikat nerede” 
Mısralarında “Türk sadece bir milletin adı değil, Türk bütün adamların birliğidir.” tanımlamasıyla, Türk’ün tarifini yaparken, adem oğulları birliği tanımı ile Türk olmanın anlamını da ifade ediyor. Türk İnancını ve kültürünü ifade etmenin yanında, kutsal kitabımız da açıkça ifade edilen ve Allah yolunda yürüyenler ile şeytanın peşinden koşanların  ayrımını da net bir şekilde ortaya koyuyor. 

Değerli vatandaşlar, Eyyup Akmetin’in “Dost Sandığımız” şiirin de şair, günümüzde milletin yaşadıklarını birkaç satırda nasıl da güzel ifade etmiş. Bu mısraları halkımızı açlık ve sefalete mahkum edenlere, ülkemiz sorunlarını çözmek yerine boş işlerle uğraşanlara ithaf ediyorum. Şair, halkın yaşadıklarını, 

“Gençliğimizde sağlığımıza çapan düşüren,
Yaşlığımızda hastane köşelerinde süründüren,
Nefesimizi alıp vermeyi taksitlere bağlayan,
Alın terimizle, düşmanlarımızı besleyen,
Ormanlarımızı ateşleyen, tüm canlıları yakan,
Cüzdanımızı her gün tır tıklayan,
Dost sandığımız, zehirli duman düşmanımız.” Mısraları ile ne de güzel dile getirmiş.
DOĞRU PARTİ olarak, AKP’nin bu uğraşlarının boş ve nafile olduğunu, geçmiş ve gelecek değerlerimizi unutturmaya çalıştığı, yobazlıklara fırsat tanıdığı, hak ve hakikatten koptuğu gerçeklerinden hareketle biz diyoruz ki Eyy AKP, siz taş üstüne taş koymak yerine, ülkenin varlıklarını ya satıyor ya da  yok ediyorsunuz. Halkın problemlerini çözmek yerine sürekli problem yaratıyorsunuz. Ancak biliniz ki, halkımızda karşılığı olmayan bu uğraşlar yok hükmündedir. Yıkmakta usta olan sizlere halkımız ne diyor peki, AKP giderse DİN kurtulur, MHP giderse MİLLET kurtulur, her ikisi giderse de vallahi VATAN kurtulur. Çok yakında Takdir milletimizin olacak tabi. 
Selam ve Saygılarımla

Cezmi Orkun
Doğru Parti Genel Başkan Yardımcısı
(Enerji, Tabii Kaynaklar ve Madencilik Politikaları Başkanı)

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN