Büyük Zaferin 99. Yılı Coşkuyla Kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 99. Yıl Dönümü tüm yurtta olduğu gibi Elazığ'da da kutlandı

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Elazığ Valiliği önünde başlayan kutlamalara, Elazığ Valisi Erkaya Yırık, AK Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık,  8. Kolordu Komutan Vekili Tuğgeneral Sadettin Alp Ergin, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, protokol üyeleri, STK temsilcileri, kurum amirleri, gaziler, şehit aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile  başlayan kutlamalar, Elazığ Valisi Erkaya  Yırık’ın valilikte tebrikleri kabul etmesiyle devam etti.  Zübeyde Hanım Caddesi üzerinde, tören geçişi düzenlendi. Mehteran ve 8. Kolordu Bando Takımı eşliğinde tören geçişi yapıldı. Elazığ Devlet Klasik Türk Müziği Korosu tarafından  törene katılanların kulağının pasını silen bir konser verildi.

“30 Ağustos Kahramanlık Destanıdır”

 Elazığ Valisi Erkaya Yırık  kutlamalar sırasında yaptığı açıklamada, “Tarihimizin dönüm noktalarından biri olan, 30 Ağustos Zaferi her türlü zorluk ve imkansızlıklara karşı, milletimizin ordusuyla birlikte adını, şanlı tarihimizin altın sayfalarına yazdırdığı eşsiz bir kahramanlık destanıdır. 26 Ağustos 1927 günü, Anadolu’nun kalbinde başlayan Baş Komutanlık Meydan Muharebesi ile, düşmanın ayak izleri vatan topraklarından silinmiş, ata yadigarı topraklar bizlere ebedi yurt kılınmıştır. Şanlı ordumuz bu zaferle, kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere, unutulmayacak bir ders vermiştir. Bağımsızlık meşalesinin bir daha sönmemek üzere yakıldığı 30 Ağustos zaferi ,ülkemizi parçalamak ve milletimizi esaret altına almak isteyen devletlere karşı, kahraman milletimizin sarsılmaz azim, inanç ve kararlılığıyla kazanılmıştır. Aynı zamanda 1071’de Sultan Alparslan ile ayak basığımız Anadolu’nun, bize ait olduğunu en güzel şekilde tescillemiş, istiklal ve istikbalimizin parlayan yıldızı olmuştur. Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının öncülüğünde; ‘ya istiklal ya ölüm’ inancıyla çıkılan bu yolda, milletimiz hiçbir zillet ve esareti kabul etmeyeceğini, bağımsızlığını ve hür yaşama iradesini, sonu ne olursa olsun hiçbir suretle, terk etmeyeceğini tüm cihana göstermiştir” dedi


 

Kaynak:Yeni Ufuk

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN