Büyükşehir Belediyesi Bayram Süresince Çalışacak

Malatya Büyükşehir Belediyesi 9-12 Temmuz tarihleri arasında kutlanacak olan Kurban Bayramı için gerekli tedbirleri aldı.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Sorunlarınız için 444 51 44’ü arayabilirsiniz
Malatya Büyükşehir Belediyesi 9-12 Temmuz tarihleri arasında kutlanacak olan Kurban Bayramı için gerekli tedbirleri aldı. Büyükşehir Belediyesi vatandaşların sorunsuz bir bayram geçirmesi için 7/24 teyakkuzda olacak.

Belediye Otobüsleri Şehir Mezarlığına ücretsiz çalışacak 

Malatya Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma Hizmetleri (MOTAŞ) tarafından vatandaşların Kurban Bayramında mezarlık ziyaretlerini huzur içerisinde yapmaları için Özel Halk Otobüsleri dışında kalan Belediye otobüsleri Arefe gününden itibaren Şehir Mezarlığı hattında ücretsiz hizmet verecek. 

Belediye Birimleri tarafından gerekli tedbirler alındı

Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda bulunan hizmet birimleri de bayram süresince mesai yapacak.  Vatandaşlar karşılaştıkları sorunlar için Büyükşehir Belediyesi Çağrı Merkezini (444 51 44) arayabilecekler. 

MASKİ Genel Müdürlüğüne bağlı Çağrı Merkezi de yine Kurban Bayramında hizmet vermeye devam edecek. Vatandaşlar su ve kanalizasyon ile ilgili şikâyetlerini 185 ve 377 74 44 MASKİ Çağrı Merkezi numaralarını arayarak bildirebilecekler. 

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Büyükşehir Belediyesi sorumluluk alanı içerisinde bulunan tüm ana caddelerde temizlik ve yıkama çalışmaları gerçekleştirecek. Ana caddeler üzerinde bulunan camilerin avluları ve Bayram Namazı kılınacak dış mekânlar da yıkanarak, cami çevrelerinde gerekli bakım ve temizlikleri yapılacak. Ayrıca, Şehitliklerin bakım ve temizlikleri yapılarak, Bayramın ilk günü gül suyu sıkılacak. Ayrıca Bayram süresince ilaçlama ekipleri görevlerinin başında olacaklar. Hafriyat ve Çöp Döküm alanları bayram süresince açık olacak. 

Belirlenen alanların dışında hayvan satışına izin verilmeyecek

Zabıta Şube Müdürlüğü ekiplerince, Kurban Bayramı arifesi ve Kurban Bayramı süresince Belediyemiz Canlı Hayvan Pazarı başta olmak üzere ilimiz genelinde kaçak kurban satış ve kesimi yapılmaması için denetimler yapılarak kurallara uymayanlar hakkında yasal işlemler yapılacaktır. Ayrıca uygun olmayan yerlerde kurulan makinelerde kıyma çekimi yapılmasına da müsaade edilmeyecektir.
Hayvan Pazarında oluşabilecek hırsızlık ve asayiş konularında tedbir alınması amacıyla, Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri ile İl Emniyet Müdürlüğü tarafından müşterek çalışma gerçekleştirilecektir. Zabıta Şube Müdürlüğü Trafik Ekiplerince Kurban Bayramı öncesinde ve Kurban Bayramının 1. ve 2. Günü, Canlı Hayvan pazarı içinde ve bağlantı yollarında trafik sıkışıklığının önüne geçmek için trafik düzenleme çalışması yapılacaktır. Bayramının 1. Günü Şehir mezarlığı güzergâhında da sorunların yaşanmaması için gerekli tedbirler zabıta ekipleri tarafından alınacak. Şehir genelinde artan dilencilere, seyyar satıcılara ve işyerlerinin önüne yapılan işgallerin engellenmesine yönelik denetimler artırılacaktır. Canlı Hayvan Pazarında 7/24 esasına göre çalışacak olan Zabıta Ekipleri insan sağlığını tehlikeye atacak hiçbir uygulamaya izin vermeyecek. 

Ayrıca Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından yoğunluğun yaşanacağı alanlarda yatay ve düşey işaretleme çalışmaları gerçekleştirildi. 

MEGSAŞ ekmek büfeleri bayramda da hizmet vermeye devam ediyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi MEGSAŞ bağlı açık olacak ekmek büfeleri; Çevreyolu, Dörtyol, Battalgazi, Akpınar, Eski Devlet Hastanesi, Kernek, Emeksiz, Toki 1. Etap, Beydağı Devlet Hastanesi (Eski SSK Hastanesi yanı), Satmapınarı, Yeni İlçe Garajı, İnönü, Yeşiltepe, Paşaköşkü, Tandoğan, Çöşnük, Doğu Garajı, Temelli, Eski Malatya ve Fabrika büfesi bayram süresince sabah 07.00 ile akşam 17.00’ye kadar vatandaşlara hizmet vermeye devam edecek.  

MAŞTİ ve Millet Bahçesi Kapalı otoparkı ücretsiz

Büyükşehir Belediyesi almış olduğu tedbirlerin yanında, MAŞTİ’de misafirlerini karşılayacak veya misafirlerini yolcu edecek olan vatandaşlar bayram süresince otoparktan ücretsiz olarak faydalanabilecekler. 

Ayrıca bayram süresince vatandaşların piknik ve dinlenme amacıyla yoğun olarak ziyaret ettikleri alanlardan biri haline gelen Millet Bahçesi kapalı otoparkı da yine bayram süresince ücretsiz olarak hizmet verecek. 

Çocuklar gönüllerince gezebilecek

Bayramlarda en fazla mutlu olması gereken çocuklarımızın da gönüllerince bir bayram geçirmelerini arzu eden Malatya Büyükşehir Belediyesi, kendi bünyesinde hizmet vermekte olan ve son zamanlarda yoğun olarak ziyaret edilen mekânlardan biri haline gelen Hayvanat Bahçesi kurban bayramı süresince ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN