Doktor Oktay Kapan İçin İş Arkadaşları Hastane Önünde Protesto Yaptı

Bir hastanın silahlı saldırısına uğrayan Doktor Oktay Kapan için iş arkadaşları hastane önünde protesto yaptı.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber


Olay geçtiğimiz gün Elazığ'daki özel hastanede meydana geldi. Edinilen bilgiye göre Hastaneye öğle saatlerinde MR çektirmek isteyen bir hasta geldi. Yaklaşık sekiz ay önce de MR çektiren hastaya nöroloji uzmanı Oktay Kapan, sağlık problemi olmadığını söyledi. Bunun üzerine hasta, doktora saldırarak silahla tehdit etti.

Olayın ardından saldırıya uğrayan Doktor Kapan’ın iş arkadaşları hastane önünde toplanarak yapılan bu saldırıyı protesto etti.

AYDIN; “TOPLUMSAL BİR OLAY HALİNE GELDİ”

Olayla ilgili açıklama yapan Mediline Hastanesi Başhekimi Dr. Yusuf Kenan Aydın: “bölgemizde 26 yıldır sağlık hizmetlerinde başarıyla hizmet veren doktorumuz nöroloji uzmanımız Oktay Kapan dün bir şahıs tarafından silahlı ve fiziki saldırıya maruz kaldı. Oktay arkadaşımızın pratik müdahalesi ile çok vahim bir duruma sebep olmadan kişi etkisiz hale getirildi. Doktor arkadaşımıza yapılan bu saldırı bizleri üzmüş ve canımızı sıkmıştır. Sağlıktaki şiddet olayları artık münferit olay olmaktan çıkmış toplumsal bir olay haline gelmiştir. Bu nedenle devletin bütün kurumları, sivil toplum örgütleri, üniversiteler ortak bir akılla bu şiddetin önüne geçmek için bir programı görsel ve yerel basında bilgilendirme amacıyla bir eğitim şeklinde bu olaya müdahil olmaları gerektiğini düşünmekteyiz. Bunu kınıyoruz umarım bir daha olmaz.”dedi.

*KAPAN; "ÇOK KÖTÜ VE TALİHSİZ BİR OLAYDI."

Gerçekleşen saldırının detaylarını aktaran Doktor Oktay Kapan: “Maalesef ülkemizde son zamanlarda çok sık görülen en az birkaç kez tekrarlayan birçoğu basına yansımadığı olaylardan birini yaşamış olduk çok kötü ve talihsiz bir olaydı. 26 yıldır hizmet etmekteyim hizmetimin çoğunu Elazığ’da yapmaktayım bu insanlara çok ciddi faydalarımız oldu. Zaman zaman böyle garip hasta ve hasta yakınlarıyla karşılaşmamız normal, biz bunları anlayışla karşılıyoruz ama dünkü olay çok vahimdi. Aylar öncesinden birileri tarafından rica minnet üzerine bana getirilen etrafta benim beynimde çipler var beni takip ediliyor diye getirilen şahsın bir beyin MR çekilip çip olmadığının ispatlanması manasında bir süreç bu. Beyin MR’ı çektim beyninde herhangi bir yabancı cisim, Çip, metal hiçbir şey yoktu. Tabi şahıs buna inanmadı. Bu çipi kim taktı diye sorduğumda Amerika ve Recep Tayyip Erdoğan tarafından takıldığını söyledi. Sana neden taksınlar, vasfın ne özelliğin ne diye sorduğumda ben onların yanında büyüdüm ama artık onlarla birlikte değilim bana çip taktılar beni takip ediyorlar dedi. Sonrasında bana sen nasıl doktorsun Hipokrat yemini etmedin mi sende mi onların adamısın gibi hakaretlerde bulunmaya başladı. Sosyal medya hesaplarımdan bana hakaretler ve küfürler ve tehditler yapmaya başladı. Kayıtlarını aşmıştım karakola teslim ettim. En son dün geldiğinde ben seni daha önce uyarmıştım, bende çip olduğunu çok iyi biliyorsun ama sana bir şans veriyorum sen bu çipi çıkaracaksın dedi. Bana tekrar MR çek deyince bende tekrar beyin MR çekmemize gerek olmadığını söyledim daha önce çektik dedim bunun üzerine ani bir hareketle elini beline attı belinde silah varmış ve dediki mermi tabancanın ucunda bütün mermileri senin ağzına boşaltacağım dediği anda hastanın üzerine atladım yaklaşık 15 dakikaya yakın boğuşma oldu. Sonra bir arkadaş daha geldi iki kişi oldular. Her an patlamaya hazır bir silah var. Çok ciddi darbeler yaşandı ciddi travmalara maruz kaldım ama 15 dakika sonunda ellerinden silahlarını aldım ve kendilerini güvenliğe ve emniyete teslim ettim.”dedi.
 

Kaynak:Yeni Ufuk

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN