Elazığ Belediyesi Altyapıyı Yeniliyor

Elazığ'ın yıllardır çözüm bekleyen ve şehrin geleceğine yönelik yapılan en önemli yatırımı olarak gösterilen altyapı yenileme çalışmaları kapsamında Elazığ Belediyesi tarafından, Abdullahpaşa Mahallesi Sporium Kavşağı'ndan Hazardağlı Kavşağı'na kadar uzanan toplam 2 bin 250 metre uzunluğunda yağmurlama hattı çalışması gerçekleştiriliyor.

Elazığ’ın altyapı sorununu kalıcı olarak çözmeyi hedefleyen Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları tarafından başlatılan altyapı yenileme çalışmaları bütün hızıyla sürüyor. 
İçme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hattı, su depoları ve terfi istasyonları yapım işlerini kapsayan altyapı yenileme çalışmalarında %55 seviyelerine ulaşılırken, Elazığ Belediyesi ekipleri yoğun mesaisini sürdürüyor.

YAĞMURLAMA HATTI ÇALIŞMASI İLE BÖLGEDEKİ ANİ SU BASKINLARININ ÖNÜNE GEÇİLMESİ HEDEFLENİYOR
Bu kapsamda Abdullahpaşa Mahallesi Sporium Kavşağı’ndan Hazardağlı Kavşağı’na kadar uzanan bölümde yağmurlama hattı çalışması gerçekleştiriyor. 2 bin 250 metre uzunluğunda ve çeşitli çaplarda (Ana kolektör bin 200 mm çapında) yapılan yağmurlama hattı çalışmasının tamamlanmasıyla, geçmiş dönemlerde sağanak yağışların ardından eski hatlardan kaynaklı yaşanan bölgedeki ani su baskınlarının önüne geçilecek. 

KANALİZASYON HATTI YENİLEME ÇALIŞMASI DA YAPILIYOR
Öte yandan Elazığ Belediyesi ekipleri bölgede kanalizasyon hattı çalışması da gerçekleştiriyor. Tofaş Kavşağı ve Hazardağlı Kavşağı arasında yaklaşık 300 metre uzunluğunda ve çeşitli çaplarda (Ana kolektör bin mm çapında) yapılan kanalizasyon hattı yenileme çalışması da yoğun bir şekilde sürdürülüyor. 

“VATANDAŞLARIMIZA, GÖSTERDİKLERİ ANLAYIŞ VE DESTEKTEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDİYORUZ”
Elazığ Belediyesi Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; “Elazığ’ın altyapı sorununu kalıcı olarak çözüme kavuşturarak şehrimizin geleceğine yönelik en önemli yatırımı gerçekleştiren Elazığ Belediye Başkanımız Sayın Şahin Şerifoğulları tarafından başlatılan altyapı yenileme çalışmaları, ekiplerimizin yoğun gayreti ile devam etmektedir. Bu kapsamda Abdullahpaşa Mahallesi Sporium Kavşağı’ndan Hazardağlı Kavşağı’na kadar uzanan bölümde gerçekleştirilen yağmurlama çalışmasının tamamlanmasıyla, sağanak yağışların ardından bölgede yaşanan ani su baskınlarının önüne geçilmesi amaçlanıyor. Ekiplerimiz, bölgede kanalizasyon hattı yenileme çalışmalarını da titizlikle sürdürüyor. Şehrimiz adına zorlu bir süreç olan altyapı yenileme çalışmalarından dolayı yaşanacak olumsuzluklardan dolayı hemşehrilerimizden sabır bekliyor, gösterdikleri anlayış ve destekten dolayı teşekkür ediyoruz.” denildi.

Bakmadan Geçme