Elazığ Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü Yeni Hizmet Binasının Açılışı Gerçekleştirildi

Elazığ Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü yeni hizmet binası, düzenlenen törenle hizmete sunuldu.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Elazığ Belediyesi hizmet kalitesini artırmaya yönelik çalışmalarını kesintisiz sürdürüyor. Fevzi Çakmak Mahallesi’nde toplam 7.000 metrekare alan üzerinde, 1.200 metrekare kapalı alana sahip, bünyesinde 20 adet morg, 5 adet gasilhane, bekleme salonu ve idari birimler ve caminin yer aldığı Mezarlıklar Müdürlüğü yeni hizmet binasının açılışı gerçekleştirildi.

Elazığ Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü yeni hizmet binası önünde gerçekleştirilen açılış törenine, AK Parti MKYK Üyesi Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Elazığ Milletvekili Metin Bulut, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, AK Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, 26. Dönem Elazığ Milletvekili Tahir Öztürk, İl Genel Meclis Başkanı İbrahim Şerbet, İl Müftüsü Selami Aydın, ETSO Başkanı Asilhan Arslan, İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri, mahalle muhtarları, STK Başkanları ve protokol üyeleri katıldı.

İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende önce Kur’an-ı Kerim tilaveti, ardından da sinevizyon gösterimi gerçekleştirildi.

BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI: “ŞEHRİN YARINLARINA DEĞER KAZANDIRIYORUZ

Törenin açılış konuşmasını yapan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, altyapıdan üstyapıya, yepyeni yaşam alanlarından sosyal projelere her alanda şehrin yarınlarına değer katan çalışmalarını sürdürdüklerini, vatandaşların ihtiyaç duyduğu hizmetlerin yanı sıra şehrin vizyonuna değer katacak, çehresini değiştirecek pek çok projeyi de hayata geçirdiklerini kaydetti.

24 Ocak depremi ve pandemi sürecinin tüm olumsuzluklarına rağmen kararlılıkla çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Başkan Şerifoğulları, “Elazığ’ımızı yepyeni meydanlar, yer altı otoparkları, fuar ve kongre merkezi, şehirler arası otobüs terminali, mini terminal, engelsiz yaşam merkezi gibi pek çok mega projeyle geleceğe hazırlıyoruz.” dedi.

“ŞEHRİMİZİN ÖNEMLİ BİR İHTİYACINI DAHA GİDERİYORUZ”

“Belediyecilik tüm çalışmaların ötesinde tam manasıyla bir gönül işidir. Onun içindir ki her adımımızı gönüllere girme şiarıyla attık.” Diyen Başkan Şerifoğulları, şunları kaydetti:

“Hayatın her anında hemşehrilerimizin yanı başında olarak, sevinçlerine ve kederlerine ortak oluyoruz. En mutlu günlerinde olduğu gibi en zor ve kederli günlerinde de hemşehrilerimizin yanında olmak bizim boynumuzun borcudur. Zira bizim geleneğimizde sevinçler paylaşınca çoğalır, acılar paylaşınca azalır.

Bizler de vatandaşlarımızın en zor günlerinde yanında olup onlara destek olmak amacıyla cenaze-defin işlemlerini ücretsiz olarak gerçekleştiriyoruz. Bu hizmete ek olarak bugün şehrimizin önemli bir ihtiyacını daha gideriyoruz. Açılışını gerçekleştirdiğimiz Mezarlıklar Müdürlüğü hizmet binamız vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına cevap verecek ve cenaze işlemlerinde kolaylık sağlayacaktır. 7 bin metrekare alan üzerinde son derece modern bir yapı olarak inşa ettiğimiz hizmet binamız bünyesinde, cami, 20 adet morg, 5 adet gasilhane,  bekleme salonu, aynı anda 4 cenaze namazı kılınacak alan, idari bina, otopark alanları ve kameriyeler yer alıyor.

Şehrimiz için önemli bir hizmet olan bu tesisin inşasına katkılarından dolayı isminin açıklanmasını istemeyen hayırsever iş adamımıza teşekkür ediyorum. Mezarlıklar Müdürlüğü yeni hizmet binamız şehrimize hayırlı olsun.”

AK PARTİ İL BAŞKANI YILDIRIM’DAN BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI’NA TEŞEKKÜR

Daha sonra söz alan AK Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, bu değerli hizmetin şehre kazandırılmasından dolayı Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ve ekibine teşekkür ederek, Elazığ Belediyesi’nin hemen her hafta gerçekleştirdiği açılışlarla hizmetlerini sürdüğünü kaydetti.

Şehrin her noktasına hizmet ulaştırabiliyor olmanın önemine vurgu yapan Yıldırım, “Ayrım yapmadan yaklaşık 600 bin insanımızı muhatap kabul edip, şehrin sorunlarını kendimize muhatap kabul eden bir teşkilat, bir belediye başkanı ve milletvekillerimizle beraber bu şehre hizmet etmek boynumuzun borcudur.” dedi.

AK PARTİ MKYK ÜYESİ BULUT: “BUGÜN AÇILIŞINI YAPTIĞIMIZ BU TESİS, BELEDİYE BAŞKANIMIZIN İNSANA BAKIŞ AÇISININ EN GÜZEL ÖRNEĞİDİR”

Son olarak söz alan AK Parti MKYK Üyesi Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Elazığ Milletvekili Metin Bulut,  bu hayırlı hizmetten dolayı Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’na teşekkür ederek, “Bizi iktidara taşıyan belediyecilik anlayışımızdır, bizim belediyecilik anlayışımızda merkeze insanımızı almış olmamızdır. Bu belediyecilik anlayışını en güzel şekilde temsil eden Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Her hafta bir açılış yapıyoruz, bundan büyük mutluluk duyuyorum.” dedi. İnsanın acısının pik yaptığı bir zamanda böylesi kutsal bir ihtiyacı gidermenin sadece hizmetle anlatılamayacağını belirten Bulut, “O zor zamanlarda birilerinin sizin yerinize düşünüp bu hizmeti ücretsiz olarak yapması, insana verilen kıymetin göstergesidir. Bugün açılışını yaptığımız bu tesis sadece belediyemizin yapmış olduğu bir hizmet değil Belediye Başkanımızın insana bakış açısının en güzel örneğidir. Belediye Başkanımıza bir kez daha teşekkür ediyorum.” diye konuştu. 

Konuşmaların ardından edilen dualarla Elazığ Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü yeni hizmet binasının açılışı gerçekleştirildi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN