Elazığ'da Altyapı Yenileme Çalışmaları Sürüyor

Elazığ'ın 40 yıllık altyapı sorununu çözüme taşıyacak içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hattı, su depoları ve terfi istasyonları yapım işlerini kapsayan altyapı yenileme projesinin birinci ve ikinci etap çalışmaları devam ediyor.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Çalışmalar doğrultusunda şehir genelinde yaklaşık 9 kilometrelik yeni hat imalatı gerçekleştirildi.

BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI: “ÇÖZÜM ODAKLI ÇALIŞMALARIMIZLA ŞEHRİMİZİ GELECEĞE HAZIRLIYORUZ”

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, şehrin bugünü ve geleceği adına atılması gereken en önemli adım olan altyapı yenileme çalışmalarının şehrin dört bir yanında devam ettiğini ifade ederek, “Şehrimizin sorunlarını ve ihtiyaçlarını ertelemiyoruz. Çözüm odaklı çalışmalarımızla şehrimizi geleceğe hazırlıyoruz. Bu açıdan şehrimiz adına olmazsa olmaz kabul ettiğimiz altyapı yenileme çalışmalarımız planlı ve programlı bir şekilde devam ediyor. Hep ifade ettiğim gibi zorlu bir süreç olan altyapı yenileme çalışmalarımızı hemşehrilerimizle iş birliği içinde tamamlayacağız ve şehrimizin önümüzdeki on yıllarına önemli bir kazanç sağlamış olacağız.” dedi.

BİRİNCİ ETAP ÇALIŞMALARINA 5 NOKTADAN BAŞLANILDI

Altyapı yenileme projesinin birinci etap çalışmaları, Çarşı Mahallesi, Zübeyde Hanım Caddesi, Yıldızbağları ve Fevzi Çakmak Mahalleleri ile Gülmez Bölgesi'nde gerçekleştiriliyor.

Çalışmalar kapsamında şehrin merkezi konumunda yer alan Çarşı Mahallesi Bakırcılar Sokak ve Sakarya Caddesi’nde içme suyu yeni hat imalatı gerçekleştirildi. Öte yandan devam eden Çarşı Mahallesi-Sakarya Caddesi, Belediye Sokak, Saray Cami Meydanı ve Belediye İş Merkezi Üstü Sokak Sağlıklaştırma Projesi kapsamında üstyapı çalışmalarıyla altyapı yenileme çalışmaları da koordineli bir şekilde yürütülüyor.

Tarihi Öğretmenevi önü- DSİ Bölge Müdürlüğü arasında yürütülen içme suyu hattı imalatı çalışmaları tamamlandı. Abone bağlantıları da gerçekleştirilen alanda vatandaş sağlıklı borulardan akan içme suyuna kavuştu.

Gülmez Bölgesi'nde ise 300 mm ve 400 mm çapındaki borularla kanalizasyon hattı imalatı tamamlanarak 1.7 kilometrelik hat döşendi.

Altyapı yenileme projesinin birinci etap çalışmaları kapsamında başlatılan Yıldızbağları ve Fevzi Çakmak Mahallelerinde yeni içme suyu hattı imalatı çalışmalarına da devam ediliyor. Her iki mahallede yürütülen çalışmalar doğrultusunda 140 mm ve 180 mm çapındaki borularla içme suyu hattı yenileniyor.

İKİNCİ ETAP YENİLEME ÇALIŞMALARINA DA BAŞLANILDI

Başlatılan altyapı yenileme projesinin ikinci etap çalışmaları ise Fırat Üniversitesi yerleşkesi, Kızılay Mahallesi ve Aksaray Mahallesi’nde gerçekleştiriliyor.

Fırat Üniversitesi yerleşkesinde, 800 mm çapında borularla yeni içme suyu hattı imalatı gerçekleştiriliyor.

Kızılay Mahallesi’nde de yeni içme suyu hattı imalat çalışmalarına başlanıldı. Çalışmalar kapsamında 140 mm çapındaki borularla içme suyu hattı yenileniyor.

Şehrin geleceğine yönelik en büyük yatırım olan altyapı yenileme çalışmaları kapsamında içme suyu altyapısının yenilenmesinin yanı sıra yağmur suyu ve kanalizasyon hattının yetersiz kaldığı bölgelere toplayıcı hat döşenmesi de gerçekleştiriliyor.

Proje kapsamında, şehrin yağışlar sonrası altyapı yetersizliğinden kaynaklanan sorunları çözüme taşıyacak yağmur suyu drenaj hattı döşeme çalışmaları devam ediyor. Aksaray Mahallesi'nde başlatılan çalışmalar kapsamında 1200 mm çapında yağmur suyu drenaj hattı döşeniyor. Ayrıca Aksaray Mahallesi’nde kanalizasyon hattı altyapısına yönelik çalışmalar doğrultusunda ise 1000 mm çapında kanalizasyonda hattı döşeme çalışması gerçekleştiriliyor.

VATANDAŞTAN ÇALIŞMALARA DESTEK

Şehrin 40 yıllık altyapısının yenilendiği çalışmalara vatandaştan tam destek sürüyor. Yaşanan olumsuzluklara rağmen çalışmaların şehrin geleceği adına zorunlu ve ertelenmesi mümkün olmayan bir çalışma olduğunu belirten vatandaşlar, kararlı ve cesaretli bir şekilde yürüttüğü çalışmalarından dolayı Başkan Şahin Şerifoğulları’na teşekkür ettiler.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN