Elazığ'da da Pazar Günü Açık Olacak

2024 Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (YÖKDİL) dolayısıyla, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü, 11 Ağustos Pazar günü özel bir mesai düzenlemesi yapacak. Sınava katılacak adayların nüfus cüzdanı veya T.C. kimlik kartı işlemleri için Nüfus Müdürlükleri sabah saatlerinde hizmet verecek.

YÖKDİL SINAVINA GİRECEK ADAYLAR İÇİN ÖZEL HİZMET
YÖKDİL sınavına girecek olan adaylar, sınav günü nüfus cüzdanı veya T.C. kimlik kartını kaybetmeleri durumunda endişe etmeyecekler. İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü, bu adaylara yönelik özel bir hizmet sunacak. 11 Ağustos Pazar günü mesai yapacak olan Nüfus Müdürlükleri, saat 07.00-10.00 arasında açık olacak.

GEÇİCİ KİMLİK BELGESİ NASIL ALINIR?
Sınava katılacak adaylardan nüfus cüzdanını veya T.C. kimlik kartını kaybedenler, Nüfus Müdürlüklerine başvurarak geçici kimlik belgesi alabilecekler. Bunun için adayların yanında sınav giriş belgesi ve bir adet fotoğraf getirmeleri yeterli olacak. Nüfus Müdürlükleri, yeni kimlik kartı düzenlenene kadar geçerli olacak fotoğraflı, imzalı-mühürlü, barkodlu ve karekodlu geçici kimlik belgesi düzenleyecek.

MERNİS BİLGİ GÜNCELLEME İŞLEMLERİ
MERNİS nüfus bilgilerinde sorun yaşayan adaylar da 11 Ağustos Pazar günü mesai saatleri içinde Merkez İlçe Nüfus Müdürlüğü'ne başvurarak bilgi güncelleme işlemlerini gerçekleştirebilecekler. Saat 07.00-10.00 arasında açık olacak olan müdürlük, adayların sınav günü herhangi bir problem yaşamadan sınava katılmalarını sağlamak amacıyla bu hizmeti sunacak.

SINAV GİRİŞ BELGELERİNİN ÖNEMİ
Sınav günü nüfus cüzdanı veya T.C. kimlik kartını kaybeden adayların, geçici kimlik belgesi alabilmeleri için sınav giriş belgelerinin yanlarında olması gerektiği vurgulandı. Sınav giriş belgesi ve bir adet fotoğrafla birlikte Nüfus Müdürlüklerine başvuran adaylar, hızlı bir şekilde geçici kimlik belgelerini alabilecekler.

Elazığ’da da Pazar Günü Açık Olacak
VATANDAŞLARA DUYURU
İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü, sınava girecek adayların herhangi bir aksaklık yaşamaması için bu duyuruyu yaptı. Adayların, kimlik belgelerini kaybetmeleri durumunda paniğe kapılmadan belirtilen saatler arasında Nüfus Müdürlüklerine başvurmaları istendi. Böylece, tüm adaylar sınavlarına sorunsuz bir şekilde katılabilecekler.

GEÇİCİ KİMLİK BELGESİ ALMA PROSEDÜRÜ
Geçici kimlik belgesi almak isteyen adaylar, sınav giriş belgeleri ve bir adet fotoğraf ile birlikte Nüfus Müdürlüklerine başvuracaklar. Bu belgelerle birlikte, adaylar geçici kimlik belgelerini hızlıca alarak sınavlarına katılabilecekler. Yetkililer, adayların sınav günü herhangi bir kimlik sorunu yaşamamaları için tüm önlemleri aldıklarını belirttiler.
 

Bakmadan Geçme