Elazığ'da Hasar Tespit Çalışmaları Başladı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Malatya Kale ilçesinde meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremin ardından bölgeye giderek incelemelerde bulundu.

Bakan Yerlikaya, Malatya’daki açıklamasında, Elazığ ve Malatya’da hasar tespit çalışmalarının başladığını duyurdu. İlk olarak AFAD’ın bilgilerini paylaşan Bakan, depremin büyüklüğünü ve merkez üssünü belirledikten sonra Cumhurbaşkanı’na durumu ilettiklerini söyledi.

“Başta Malatya olmak üzere çevre illerimiz etkilendi,” diyen Yerlikaya, tüm valilerle iletişime geçerek hızlı bir saha taraması başlattıklarını belirtti. Ayrıca, Çevre Bakanlığı ekiplerinin de çalışmalara katıldığını ve 10 hasar tespit ekibinin Malatya’ya, 10 ekibin de Elazığ’a gönderildiğini ifade etti.

Bakan Yerlikaya, yapılan tespitlerde şu bilgileri paylaştı:

İhbar Sayısı: 1112

Kısmi Çökme: 3 ilde meydana geldi, can kaybı yok.

Yaralananlar: 187 vatandaş etkilenmiş, 43’ü gözetim altında.

Pütürge’de kaya düşmesi yaşandığını aktaran Bakan, yolların hızla açıldığını ve enerji, altyapı ya da su kesintisinin olmadığını vurguladı.

“Gözlemlerde olumsuz bir durum tespit edilmedi. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Rabbim, tüm afetlerden şehirlerimizi korusun,” diyerek sözlerini noktaladı.

Bölgedeki gelişmeleri takip etmeye devam edeceğiz.
 

Kaynak: Günışığı

Bakmadan Geçme