Elazığ'da Sosyal Hizmetlerde Sessiz Devrim

AK Parti Elazığ Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Ejder Açıkkapı, Elazığ'da son 21 yılda gerçekleştirilen sosyal hizmet yatırımlarını değerlendirerek, bu hizmetlerin şehre kazandırdığı değişimlere dikkat çekti.

Açıkkapı, “Elazığ, AK Parti hükümetleri döneminde sosyal hizmetlerde sessiz bir devrim yaşadı” diyerek, bu dönemdeki yatırımların şehrin her alanına yayıldığını vurguladı.

Güçlü Aile, Güçlü Toplum

Açıkkapı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın aile yapısına verdiği önemi de hatırlatarak “Liderimiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan örf ve adetlerimiz ile aile yapısının korunması konusunda her zaman ayrı bir hassasiyet göstermiştir. Bireyin kökleri ailedir, aile ise toplumun ruhudur,” diyerek, Elazığ’da son 21 yılda gerçekleştirilen sosyal hizmetlerin, toplumun her kesimine dokunduğunu vurguladı.

Açıkkapı, “2002’den 2023’e kadar Elazığ’a yapılan 7 milyar 59 milyon TL’lik yatırım, sadece rakamlarla sınırlı değil; bu yatırımlar, Elazığ’ın ruhuna işlenen ve her bir haneye, her bir ferde ulaşan şefkatli dokunuşlardır” ifadelerini kullandı.

Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, 85.826 hanenin ASDEP (Aile Sosyal Destek Programı) ile ziyaret edilmesini ve 19.495 kişinin Aile Eğitim Programı’ndan yararlanmasını, “Bu hizmetler, şehrin her köşesine ulaşan birer umut fısıltısıdır” şeklinde değerlendirirken, Elazığ’da sosyal hizmetlerin insan odaklı yönünü vurgulayarak, “21 yıl boyunca psikososyal destek hizmetiyle 60.643 kişiye ulaştık. Bu hizmetler, insanların iç dünyasına açılan kapılar oldu” dedi. Şehirdeki iki sosyal hizmet merkezi ve kadın konukevlerinin binlerce kişiye destek sunduğunu belirten Açıkkapı, “Kadın konukevlerinde 4.510 kadın misafir edilerek yaralar sarıldı” şeklinde konuştu.

Kadının Güçlenmesi ve Gelecek Nesiller

Kadının toplumsal hayatta daha güçlü bir rol almasını hedefleyen “Kadının Güçlenmesi Strateji Belgesi ve Eylem Planı” ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Açıkkapı, “Bu plan, Elazığ’da kadın kardeşlerimize yeni fırsatlar sunacak. Ayrıca, çocuk evlerinde kalan 95 evladımıza yönelik 218,2 milyon TL’lik yatırımda geleceğimize ekilen umut dolu bir tohumdur” dedi.

Yaşlılar ve Engellilere Vefa

Açıkkapı, yaşlılar ve engellilere yönelik hizmetlerin de önemine değinerek, “Bu hizmetler, toplumun vicdanına dokunan mücevherlerdir. İki bakım ve rehabilitasyon merkezi ile huzurevi, Elazığ’ın kalbinde bu toprakların geçmişine ve geleceğine duyulan saygıyı yansıtıyor” dedi. Açıkkapı, güçlü bir aile yapısının tesis edilmesinin şehrin sosyal kalkınması için temel şart olduğunu da konuşmasına ekledi.

Elazığ’ın Güçlü Geleceği İnşa Ediliyor

Ejder Açıkkapı, “Elazığ’ın güçlü yarınları, 21 yıldır adım adım inşa ediliyor. Her bir hizmet, bir ailenin daha güçlü bir şekilde hayata tutunmasına vesile olmuş, her bir yatırım, bu şehrin tarihine atılan bir imza olmuştur. Elazığ’ın ufkunda sosyal hizmetlerin ışığı parlamaya devam edecek; çünkü burada hedefimiz, güçlü bir aile yapısının sürdürülmesi ve güçlü bir toplumun teminat altına alınmasıdır. Rabbim bizleri bu şehre hizmet noktasında, hemşehrilerimize hizmet noktasında muvaffak eylesin.” dedi
 

Bakmadan Geçme