Elazığ'da yeni kurulan Teknova OSB'de İlk Yatırım İçin Kazma Vuruluyor!

İlimizin ve bölgemizin gelişimi ve ekonomik refahı için büyük önem taşıyan Teknova OSB'de OSB'de ilk fabrika yatırımına başlıyor.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Karadeniz Bölgesinde Dalyan Balıkçılık, Akerko Su Ürünleri ve KOPTUR Balıkçılık şirketleriyle faaliyet gösteren KOBYALAR Group ile Elazığ’da Keban Baraj gölünde Alabalık yetiştiriciliği faaliyetlerinde bulunan TÜRKAYLAR Alabalık Su ürünleri Ltd. Şti birlikte hareket ederek Teknova OSB’de Bölgemizde yetiştirilen balıkların işlenip ilimizden ihracına yönelik olarak Su Ürünleri İşleme ve Paketleme Tesisi kurmak için ilimizde yeni kurulan TEKNOVA OSB’de ilk fabrika yatırımına başlıyor.

TK Fish Su Ürünleri Ltd. Şti. tarafından 2 etap halinde 10.000 m2 kapalı alana kurulacak olan Su ürünleri işleme ve paketleme fabrikası ile günlük 100 ton balık işlenerek doğrudan Avrupa, Rusya ve Japonya pazarına katma değerli ürün olarak balık ihraç edilmesi hedeflenmektedir. Ayrıca bölgemizde iç piyasaya da taze ve dondurulmuş balık   olarak çeşitli ürünler sunulacak.  250 kişiye istihdam sağlayacak olan yeni yatırım Teknova OSB’de ilk temeli atılan fabrika olma özelliği taşıyor. 

İlimizin ve bölgemizin gelişimi ve ekonomik refahı için büyük önem taşıyan bu yatırımla birlikte Yeni kurulan TEKNOVA OSB’de yatırımların devam etmesi beklenmektedir.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN