Elazığ Ekonomi Platformu Toplantısı Gerçekleştirildi.

Elazığ Ekonomi Platformu Haziran ayı Toplantısı Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan'ın ev sahipliğinde Arslanlı Alçı Fabrikasında Gerçekleştirdi.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen Elazığ Ekonomi Platformu Haziran ayı Toplantısında, deprem Elâzığ’da yapılmakta olan projeler, yapılması planlanan faaliyetler görüşüldü.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Elazığ Ekonomi Platformu Dönem Başkanı Ayhan Şimşek, İlimiz Ekonomisi ve istihdamına ciddi katkılar sunan Arsanlı Alçı Fabrikasında bizleri misafir eden ETSO Başkanımız Asilhan Arslan’a teşekkür ederiz dedi.
Ülke ve Dünya olarak zor ve sıkıntılı günlerden geçiyoruz, pandemi herkesi sarstı ama son dönemdeki ekonomik sıkıntılar herkesi çok ciddi bir şekilde herkesi etkiledi. İnşallah en az hasarsız il ve şehirlerden biri oluruz. Üretimin ne kadar zor olduğunu biliyoruz. Büyümenin ve gelişmenin yolu üretmekten, ürettiğini dünyaya tanıtmaktan ve pazarlamaktan geçiyor. Ürettikçe daha çok büyüyeceğiz.
Bu ülke hepimizin, ülkemizin ekonomik kalkınmasına destek verme konusunda bizlere büyük görevler düşüyor. Her şeyin iyi gittiği normal zamanlarda herkes yatırım yapar. Ancak önemli olan böylesi kritik zamanlarda elini taşın altına koymaktır.Ülkemiz ve Elazığ’ın adını dünyanın her köşesinde duyuran ihracatçılarımıza ve ihracatımızın artışına katkı sağlayan herkese teşekkür ediyoruz.”dedi

Ar Alçı İşletmesi hakkında bilgiler veren Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan, Doğu Anadolu bölgesinin en büyük toz alçı fabrikalarından biriyiz, sadece alçı üretmiyor yapı malzemeleri üretiyoruz,100’e yakın ürün çeşidimiz var 180 çalışanımız var, karanlık fabrika diyebileceğimiz bir fabrika robotik sistemler ile üretim yapıyoruz, bakım ve onarımın dışında fabrika içerisinde personel ihtiyacı yok el değmeden üretim yapıyoruz, ham maddemizi kendimiz tedarik ediyoruz, ham maddelerimizi ve ihtiyaç duyduğumuz kimyasalların ithalatını ve ihracatını kendimiz yapıyoruz, iç ve dış ticaret de kendi işini kendi yapabilen bir yapıya sahip olduğunu ifade eden Arslan, Endüstri 4.0 sistemini uyguluyoruz dedi.

Arslan "Şu an Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası 365 oda içinde aktif çalışan 10 oda arasında gösterilir. Bu bizim için gerçekten bir övünç kaynağı, Tarıma dayalı Besi İhtisas OSB, Sera ihtisas OSB, Toptancılar İmalatçılar Siteleri, Fuar ve Kongre Merkezi, Oto Sanayi Sitesi ve Mobilya İmalatçılar Sitesinin kurulmasının yanı sıra inşaat malzemeleri toptancılar sitesinin ve birçok irili ufaklı sektörlerin ihtiyaç duyduğu ticari alanların ilimize kazandırılması noktasında Valiliğimiz başta olmak üzere Belediyemiz ve diğer paydaşlarımızla hep iletişim halinde olduk, duruşumuzu net şekliyle sergiledik.
Çok ortaklı yapılar planlıyoruz. 8 Milyon Euro yatırımla İlkini kurduk; 57 ortağın bir araya gelmesinden oluşan enerji firmamız BESİ İhtisas OSB'de üretime geçti. Dört buçuk MW'e kadar biyogazdan enerji üreteceğiz. İldeki tüm, hayvansal, tarımsal ürünlerin atıkları toplanarak bertaraf edilmesi, gibi bir misyonu üstlenip, doğaya bir şekliyle katkı sağlayacak. Onun dışında orada enerji üretecek, ürettiği enerjinin atıklarından kalan gübreleri organomineral gübreye dönüştürecek ve onları tarımsal faaliyetlerde kullanacak şu an %70 kapasite ile çalışıyor dedi.

Elazığ’da tarımsal üretime değer katacak ELAGRO A.Ş.'nin yatırım süreci başladı.

Tarımına yüksek katma değer sağlamak ve Elazığ'ın sosyoekonomik kalkınması için Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) öncülüğünde kurulan Elagro A.Ş. yatırım sürecini başladığını ifade eden Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından desteklenen tesisin Elazığ 1.OSB'de kurulacağı ifade etti.

Elagro A.Ş. yatırım sayesinde Elazığ tarımına yüksek katma değer sağlanması, tarım arazilerinin verimli kullanımı ve tarımsal potansiyeli olan ürünlerin nitelikli ürüne dönüştürülmesi hedefleniyor. İlk yatırımı Freez Dry gibi değerli bir alana yapma kararı aldıklarını belirten Başkan Arslan, işlenecek ilk ürünlerin ise üzüm, kayısı, çilek, vişne, elma, armut ve kiraz olduğunu belirterek, Elagro A.Ş.'nin bölgede yetişen başta meyve olmak üzere tarımsal üretimin tüm süreçlerine değer katacak büyük bir vizyon projesi olduğunu kaydetti.

Elazığ'da yapılacak yatırım için hem Türkiye'de hem de yurt dışında önemli ziyaretler yaptıklarını belirten Elazığ TSO Başkanı Asilhan Arslan, “Yatırımın doğru planlanması amacıyla tüm kurgularını profesyonelce yönetmek istiyoruz. Bu nedenle Hollanda ve Türkiye’de çok sayıda model işletmeyi yerinde inceleyerek bilgiler aldık. Son olarak Manisa’da Öztaş Metal A.Ş.’yi ziyaret ederek Ersin Öztaş ile bir araya geldik. Çok yararlı bir ziyaret oldu. Elazığ TSO öncülüğünde kuruluşunu gerçekleştirmiş olduğumuz Elagro A.Ş. tarım ve tarıma dayalı sanayi alanında Elazığ’da yeni bir dönemi İnşallah başlatan bir yatırım olacak. Gıda özellikle pandemi sürecinde artık ülkeler için stratejik bir sektör haline geldi. Elazığ olarak bu hususta atmış olduğumuz adımın ne kadar isabetli bir iş olduğunu görmekten büyük bir memnuniyet duyuyoruz” dedi.

Artık üretim aşamasına gelen bu projenin her aşamasına değer katan tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyor, sürecin ilimize, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN