Elazığ Mahalli Müziğinin Üstatlarından Mehmet Parlaksu Anıldı

Elazığ mahalli müziğinin usta ismi Mehmet Parlaksu, Elazığ Belediyesi ve Çaydaçıra Musiki Derneği ile ortaklaşa düzenlenen programla anıldı.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Elazığ Belediyesi Bünyamin Eroğlu Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen anma programına, Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu, Çaydaçıra Musiki Derneği üyeleri, Mehmet Parlaksu’nun ailesi ve sevenleri katıldı.

Programda, Elazığ ve Harput müziğine yıllarca gönül vermiş musikinin çınarı Mehmet Parlaksu’yu daha yakından tanıtan panel ve sinevizyon gösterimi yer aldı. Ardından ise Çaydaçıra Musiki Derneği tarafından Mehmet Parlaksu’nun gönüllerde yer edinmiş eserleri seslendirildi.

AMAÇ YENİ NESİLLERE DEĞERLERİMİZİ AKTARMAK

Programda konuşan ve Elazığ Belediyesi olarak şehrin belediyecilik hizmetlerinin yanında sosyal ve kültürel yaşantısına da katkı sunmak üzere etkinlikler düzenlediklerini aktaran Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu, mahalli müziğimizin kıymetli sanatçılarını yâd etmenin ve yeni nesillere tanıtmanın önemli bir sorumluluk olduğunu aktardı.

Daha önce de Abbas Bakır, Enver Demirbağ, Yeniceli Kemal, Ali Öner, Paşa Demirbağ gibi Elazığ musikisine nefes olmuş usta sanatçıları anma programları düzenlediklerini aktaran Bilginoğlu, “Belediye Başkanımız Sayın Şahin Şerifoğulları’nın talimatıyla gerçekleştirdiğimiz vefa programlarımız kapsamında musikimizde eserleriyle önemli bir yere sahip olan Mehmet Parlaksu üstadımızı andık. Bu anlamlı programa katılım sağlayan bütün hemşehrilerimize teşekkür ediyoruz.” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN