Elazığ TSO Kupası Koşusunu Into Kazandı

Elazığ TSO Geleneksel Kupa Koşusunun 16'cısını Into isimli at Jokey Ferit Yardımcı ile Kazandı

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Türkiye Jokey Kulübü tarafından geleneksel olarak her yıl koşu döneminde gerçekleştirilen Elazığ TSO Kupası Koşusunun 16’cısı il protokol üyeleri ile çok sayıda davetlinin katılımı ile yapıldı. TJK tarafından günün en önemli koşusu olarak duyurulan Elazığ TSO Kupası Koşusunu Into isimli at Jokey Ferit Yardımcı ile kazandı…

138 Yıldan Beri Toplum Yaşamının Her Alanında Yer Alıyoruz…
Elazığ Hipodromu’ndaki yarış programının en önemli mücadelesine sahne olan Elazığ TSO Kupası koşusuna Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, F.Ü. Rektörü Prof, Dr. Fahrettin Göktaş, Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, Elazığ TSO Meclis Başkanı Ahmet Yaşar, İl Defterdarı Serdar Esen, Siyasi Parti Temsilcileri, Kamu Kurum ve Kuruluşların Müdürleri, STK Temsilcileri, Elazığ TSO Yönetim, Meclis ve Meslek Komite Üyeleri, Elazığ Hipodrom Müdürü Muhammet Demirçelik ve çok davetliler de katıldı.

Yarışlar sonrası değerlendirmede bulunan Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, Elazığ TSO’nun 1884 yılından beri yaşamın her alanında yer aldığına dikkat çekerek, “1884 yılından günümüze toplum içerisinde sosyal, kültürel ve ekonomik kalkınmayı kendine misyon edinmiş olan Elazığ Ticaret ve Sanayi Odamız adına; bu yıl 16’cısı yapılan Kupa Koşusu vesilesiyle öncelikle Türkiye Jokey Kulüb’ne, Elazığ Hipodrom Müdürümüz ve tüm çalışanlarına, yarışları büyük bir titizlikle yarış severlere ulaştıran TRT ekibine teşekkür ediyorum.  Ayrıca; Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Kupası koşusuna ilgi gösteren at sahiplerine ve jokeylerimize de teşekkürlerimi arz ediyor, yarışlarda birinci olan jokey kardeşimi ve at sahibini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” ifadelerinde bulundu.

TJK: Günün en önemli koşusu
Türkiye Jokey Kulübü ise Elazığ TSO Kupası koşusunun ardından şu açıklamayı yaptı:
Günen en önemli koşusu olan Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Kupası Koşusu için 3+ yaşlı safkan İngiliz atlarına mahsus koşu 1200 metre mesafede kum pistte yapıldı.

2022 yılı Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Koşusu'nu jokeyi Ferit Yardımcı ile start alan Gurbet altın'ın sahibi ve Fevzi Yılmaz'ın yetiştiricisi olduğu Into (Kaneko - Tijin / Always A Classic) Kazandı. Ercan Altın'ın antrene ettiği 6 yaşlı doru at bu galibiyetiyle kariyerindeki 20'inci birinciliğini hanesine eklemiş oldu.

11 safkanın katıldığı yarışta King Ayhan (Marcavelly - Desdemona / Shakespeare) ikinci olurken, Yılmazhan (Victory Gallop - Aybek Hatun / Mountain Cat) üçüncü, Silver Cloud (Approve - Rain Goddess / Green Gönen) dördüncü ve Spuriorus (Azaraks - Bribiscuit / Machiavellian) da koşudan beşinci olarak ayrıldı.

Koşunun galibi Into için bitiriş derecesi 1.15.82 olurken farklar ise 3 Boy - 1 Boy - 3 Boy - 5 Boy şeklinde sonuçlandı.

Koşu sonrası düzenlenen törende, koşuyu kazanan atın sahibi adına Ali Şahin’e kupasını, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan verdi. Koşuyu kazanan Into isimli safkanın jokeyi Ferit Yardımcı’ya ise çiçeğini, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ahmet Yaşar takdim etti.

ELAZIĞ TİCARET VE SANAYİ ODASI
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN