Elazığ TSO Raporu Şura Gündemine Taşındı…

İş Dünyasının Sorunları Ekonomi Şurası'na Taşındı

29 Haziran 2022 tarihinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile birlikte çok sayıda bakanın da katılımı ile TOBB tarafından gerçekleştirilen TOBB Ekonomi Şurasında bir konuşma yapan Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, iş dünyasının sorunlarını ve beklentilerini dile getirdi. Arslan, Elazığ ekonomisinin yeniden ayağa kalkması için önemli hususları Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay ve ilgili bakan ve bürokratlarla özel istişare etme fırsatı bulduğunu da ifade ederek, Şuranın Elazığ adına çok verimli geçtiğinin altını çizdi…

Elazığ TSO Raporu Şura Gündemine Taşındı…
Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu ev sahipliğinde, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Hazine ve Maliye Bakanı Dr.Nureddin Nebati, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Tarım ve Orman Bakanı Prof.Dr. Vahit Kirişçi, Ticaret Bakanı Dr. Mehmet Muş ve Türkiye genelinden 365 Oda/Borsa Başkanının katılımı ile yapılan TOBB Ekonomi Şurasında iş dünyasının ve tüm sektörlerin mevcut durumlarının mercek altına alındığını söyledi. 

Elazığ TSO’nun 14 Meslek Grubundan alınan geri bildirimlerle iş dünyasının sorunlarının rapor haline getirildiğine dikkat çeken Başkan Arslan, “Odamızın ilgili Meslek Komitelerinin görüş ve önerileriyle hazırlanan ve toplamda 5 sayfa olarak 12 madde halinde hazırlanan raporumuz ilimizin hem genel sorunları hem de sektörel sorunları şurada gündeme taşındı. Hazırlamış olduğumuz rapor sadece Elazığ iş dünyasının değil genel anlamda tüm ülkemizi ilgilendiren ana konuları da içermektedir. Ben öncelikle çok değerli katkılar veren değerli Meslek Komite Üyelerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay İle Özel Görüşme…
TOBB Ekonomi Şurasında bir konuşma yaparak ilin ekonomisi ve sanayisi için önemli olan hususlar ve tüm toplumu ilgilendiren beklentiler hakkında bir konuşma yaptığını ifade eden Başkan Arslan, “Şurada bize tanınmış olan sınırlı zaman dilimi içerisinde dilimizin döndüğünde hem iş dünyamız hem de ilimizin genel sorun ve beklentilerini dile getirdim. Özellikle Afete maruz iller kapsamında Elazığ’ın tümünün en az 5 yıl süreyle 6.bölge teşviklerinden istifade etmesinin sağlanması ve böylelikle hem iş dünyası hem de tüm esnaflar ile vatandaşların da istifade edebileceği bir sürecin ilimizde başlatılmasını talep ettik. Yine ilimiz tarım ve hayvancılığı için çok değerli olan ancak yıllardan beri hep gündemde olan Uluova ve Kuzova sulama projelerinin gününün ihtiyaç ve şartlarına göre revize edilerek modern bir proje ile hayata geçirilmesi ve bununla birlikte sanayi altyapısı için çok değerli olan Teknova OSB ile Besi OSB için taleplerimizi dile getirdik. Sınırlı zaman dilimindeki konuşmamız sonrasında Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Fuat Oktay’ın özellikle Afete Maruz iller kapsamında Elazığ ilinin 6. Bölge teşviklerinden 5 yıl süreyle istifade etme talebimiz dikkatini çekerek konuyu özel olarak yeniden değerlendirme imkanı bulduk. Teşvik Uygulama Genel Müdürümüz Sayın Dr. Mehmet Yurdal Şahin’in de katılımı ile konuyu detaylı bir şekilde istişare etme imkanımız oldu. 

Özellikle deprem sonrası il ekonomisinin bozulan dengelerinin yerine oturması ve bu geçiş sürecinde depremden olumsuz etkilenen tüm yurttaşlarımızın da özellikle vergilendirmeler noktasında yararlanmasının sağlanmasının önemini ifade ettik. Konunun uzmanlar seviyesinde incelenmesi ve çözüm üretilmesi hususunda Sayın Oktay’ın yaklaşımları bizleri sevindirmiştir” değerlendirmesinde bulundu. 

Raporda Yer Alan Konular…
Elazığ TSO tarafından hazırlanan raporda, OSB’lerin kaynak sorunun çözümü, sulama projelerinin ödenek sorunları, sanayi altyapısının güçlendirilmesi için hazırlanan projelerin desteklenmesi ile birlikte ana başlıklar itibarı ile raporda yer alan ana başlıklar:
-    Ekonominin durgunlaşması ve fiyatlandırma yapılamaması sorunu
-    İşveren üzerindeki vergi yükleri
-    Döviz kurlarındaki dalgalanmalar ve bu durumun iş dünyasına olumsuz etkileri
-    Perakende Sektörünün sorunları
-    Taahhüt ve Müteahhitlik Sektörü sorunları
-    Eğitim Sektörü sorunları
-    Sağlık ve Medikal Sektörü Sorunları
-    Akaryakıt Sektöründe, teminat, kar marjları ve akıllı yazarkasa sorunları
-    -Ulaşım Sektörü sorunları
-    KOSGEB ve KGF Destekleri
-    Tarım ve Hayvancılık Sektörü sorunları
-    Sigortacılık Sektörü sorunları

ELAZIĞ TİCARET VE SANAYİ ODASI     

Bakmadan Geçme