Elazığ Vergi Yüzsüzleri'nden Muaf Tutulacak

Hazine ve Maliye Bakanlığı (Gelir İdaresi Başkanlığı) Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan Önemli Düzenleme: Deprem Bölgeleri "Vergi Yüzsüzleri" Listesinden Muaf Tutulacak

Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Yayımlandı
Hazine ve Maliye Bakanlığı (Gelir İdaresi Başkanlığı), Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği’ni Resmi Gazete'de yayımlayarak yürürlüğe koydu. Yeni düzenlemeye göre, "vergi yüzsüzleri" olarak bilinen, devletin 5 milyon lira ve üzerinde vergi borcu ve cezası olan mükelleflerin isimleri vergi dairelerinde ve Gelir İdaresi Başkanlığı’nın internet sitesinde açıklanacak. Ancak bu kapsamda, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerden doğrudan etkilenen şehirler ve ilçeler, bu listenin dışında tutulacak.

Deprem Bölgesindeki Mükellefler için Önemli MuafiyetKahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen iller ve Sivas’ın Gürün ilçesi, bu yeni düzenlemeden özel bir muafiyet kazandı. Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa ile Sivas’ın Gürün ilçesindeki mükellefler, bu bölgelerdeki vergi dairelerine olan borçlarının açıklama kapsamına alınmayacak.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinden etkilenen Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa ile Sivas'ın Gürün ilçesinde deprem tarihi itibarıyla gelir veya kurumlar vergisi yönünden (gelir veya kurumlar vergisi mükellefi olmayanlar açısından KDV yönünden) mükellefiyet kaydı bulunan ve ilan edilen mücbir sebep kapsamında olan mükelleflerin gerek bu yerlerdeki gerekse ülke genelindeki diğer vergi dairelerine olan kesinleşmiş vergi ve cezaları ile borçlarının açıklama kapsamına alınmaması uygun görüldü.

Türkiye genelinde tüm vergi dairelerinde 15-31 Ekim'de, Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesinde ise 1-15 Kasım'da söz konusu listeler açıklanacak.
 

Kaynak: Günışığı

Bakmadan Geçme