EMANET YENİDEN EHLİNDE!

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü görevine Elazığlı Enis Yavuz Yıldırım atandı.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Önceki Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü döneminde Elazığ'a katkıları olan değerli bürokratımız Enis Yavuz Yıldırım, yeni yatırımlar için Elazığ’ın umudu oldu.

4,5 yıl Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü görevini başarıyla sürdüren Elazığlı Enis Yavuz Yıldırım 2017 yılında görevden alınarak Bakanlık Yüksek Müşavirliği görevine getirilmişti.

13 Ağustos 2022 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan karara göre, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü görevine yeniden Elazığlı Enis Yavuz Yıldırım getirildi. Daha önce bu görevde başarılı çalışmalara imza atan Elazığlı Enis Yavuz Yıldırım görevi Elazığ'da sevinçle karşılandı.

14 Şubat'ta  'BOZDAĞ UMUDU' başlıklı manşet haberimizde başarılı bürokrat Elazığlı Enis Yavuz Yıldırım'ın Elazığ'a katkılarını paylaşmıştık.

'BOZDAĞ UMUDU' BAŞLIKLI HABERİMİZ

'BOZDAĞ UMUDU' başlıklı haberimizde Günışığı Gazetesi olarak Elazığlıların görüşlerine başvurmuş Günışığı okurlarıyla aldığımız görüşleri paylaşmıştık. Birçok Elazığlı"Bölgede en kapsamlı cezaevleri kampüsünün dönemin Adalet Bakanı Bekir Bozdağ döneminde Elazığ’a yapılarak binlerce mahkumun şehrimize gelmesi sağlandı diyen adliyeye yakın kişiler bu vesile ile de cezaevinde kalan mahkumların ziyaretçileri, istihdam edilen personel ve cezaevlerinde kalan binlerce kişinin ihtiyaçları iaşeleri şehir esnafından karşılanarak ekonomiye büyük katkısının olduğunu söylemişlerdi.

YILDIRIM VE BOZDAĞ SAYESİNDE

Elazığ’daki yatırımlarına yakından tanık olduklarını belirten adliyeciler ise şunları kaydetmişlerdi, "Adalet Bakanlığının Elazığ’a yapmış olduğu yatırımlar ciddi yatırımlardır ve bu yatırımlar Sayın Bozdağ döneminde hemşehrimizin önayak olmasıyla gerçekleştirilmiştir. Bugün bölgenin tek kadın açık cezaevi olarak Sivrice’de yapılan bir yatırım varsa bunun mimarları Sayın Enis Yavuz Yıldırım ve Sayın Bekir Bozdağ’dır."

KAMUOYUNUN BEKLENTİLERİ

Değerli bürokratımız Enis Yavuz Yıldırım’ın görevi Elazığ'da sevinçle karşılanırken, Enis Yavuz Yıldırım’ın tavsiyeleri Bakan Bekir Bozdağ’ın da tasarruflarıyla Elazığ’a birçok yatırımın yapılacağı şehir kamuoyunun beklentileri arasında oldu.

ENİS YAVUZ YILDIRIM KİMDİR?

Enis Yavuz Yıldırım 1968 yılında Elâzığ’da doğdu. ilk, orta ve lise öğrenimi Elâzığ’da tamamladıktan sonra 1990 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. 1991-1993 yılları arasında Elazığ Adliyesinde Hâkimlik, savcılık stajını yaptıktan sonra, sırasıyla; Diyarbakır’ın Hani ve Afyonkarahisar’ın Şuhut ilçesinde Hakimlik, Sivas’ın Divriği ilçesinde Cumhuriyet Savcılığı görevlerinde bulundu.

Yıldırım, sırasıyla, Doğubayazıt Cumhuriyet Başsavcılığı, Niğde Cumhuriyet Başsavcılığı ve Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı görevlerinde bulunup 2011 Temmuz Kararnamesiyle Manisa Cumhuriyet Başsavcılığına atanmıştır.

2013 yılında Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü görevine atanan Enis Yavuz Yıldırım burada başarılı çalışmalara imza atmıştır. 2017 yılında Bakanlık Yüksek Müşavirliği görevine getirilmiştir. 13 Ağustos 2022 tarihli atama kararlarına göre Enis Yavuz Yıldırım tekrar Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü görevine atandı. Enis Yavuz Yıldırım ayrıca “Yönetmenin Yöntemi” adlı kitabını da 2021 yılında kaleme almıştır.

Kaynak:Yeni Ufuk

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN