• Haberler
  • Gündem
  • Evinizin Altında Fay Hattı Geçiyor Mu? İşte Cevabı

Evinizin Altında Fay Hattı Geçiyor Mu? İşte Cevabı

Son dönemde uzmanlar, Elazığ'ın komşu illeri Bingöl ve Tunceli'de büyük bir deprem olasılığını gündeme getirirken, Elazığ'daki fay hatlarının varlığı da vatandaşların merak ettiği konular arasında yer aldı. Bu konuda endişeleri azaltmak ve bilgi edinmek isteyen Elazığlılar için yeni bir uygulama hizmete sunuldu.

Elazığ'da yaşayan vatandaşlar, evlerinin altında fay hattı olup olmadığını öğrenmek için yeni geliştirilen bir uygulamadan yararlanabilirler. Bu uygulama, fay hatları ve geçmiş depremler hakkında detaylı bilgi sunarak, vatandaşların riskleri daha iyi değerlendirmesine yardımcı oluyor.

DEPREMBİS
Elazığlılar, fay hatları ve deprem riskini öğrenmek için Deprem Bilgi Sistemi (DEPREMBİS) platformunu kullanabilirler. Bu sistem, uluslararası resmi verilerden faydalanarak, Elazığ’daki zemin bilgilerini, fay hatlarını ve geçmiş depremleri harita üzerinde gösteriyor.

FAY SORGULAMA NASIL YAPILIR?
Fay hatları ve deprem geçmişi hakkında bilgi edinmek isteyenler, https://deprembis.com.tr/v2/index.html  adresini ziyaret ederek Elazığ’daki evlerinin altında geçen fay hatlarını ve bölgedeki deprem risklerini kolayca sorgulayabilirsiniz.

Kaynak: Günışığı

Bakmadan Geçme