Fırat üniversitesi 69. Oldu

Fırat Üniversitesi , Türkiye Üniversite Araştırmaları (TÜMA) tarafından yapılan, memnuniyet araştırması sonuçlarına göre 69. oldu

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Araştırmanın amacına ilişkin açıklamalarda bulunan TÜMA, “Bu araştırma, lisans düzeyindeki üniversite öğrencilerinden geri bildirimler toplayarak, Türk Yükseköğretim Sistemi’nin gelişimine katkı sağlamayı amaçlamaktadır.

Üniversite öğrencilerinin deneyimlerini ve memnuniyetlerini anlama, öğrenci deneyimini zenginleştirmek ve üniversiteleri daha öğrenci merkezli olma yolunda bir yol gösterici olması açısından önemlidir. Araştırmada elde edilen bulgular üniversitelerin gelişim ve duyarlılıklarını artırmak için veri sağlamak amacıyla kamuoyuyla paylaşılmıştır.” ifadelerine yer verdi.

Fırat Üniversitesi En Düşük Not Alan Üniversiteler Arasında Yer Aldı

Yapılan çalışmada üniversiteler,  öğrenim deneyiminin tatminkarlığı, uzaktan eğitim alt yapısı, akademik destek ve ilgi, kurumun yönetim ve işleyişinden memnuniyet, öğrenme imkan ve kaynaklarının zenginliği ile kişisel gelişim ve kariyer desteği başlıklarında araştırmaya tabi tutuldular  Yapılan araştırma sonuçlarına  göre Fırat Üniversitesi en düşük not olan  “FF” seviyesindeki 108 üniversite (71’i Devlet  37’si Vakıf)arasında yer aldı. En yüksek notu alan ve ilk dörtte yer alan üniversiteler ise, Abdullah Gül Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi ve Ege Üniversitesi oldu.

Fırat Üniversitesi Hiçbir Başlıkta Başarı Sağlayamadı

TÜMA tarafından, toplam 6 başlıkta yapılan araştırma sonuçlarına göre; Fırat Üniversitesi hiçbir başlıkta başarı sağlayamadı. Memnuniyet araştırmasında, Fırat Üniversitesi  memnuniyette, 125 devlet üniversitesi arsında 69. Sırada yer aldı Fırat Üniversitesi’nin diğer başlıklardaki sıralaması ise şu şekilde oldu:

Öğrenim Deneyimi Tatminkarlığı: Puanı: 57 Sırası: 72 

Uzaktan Eğitim Alt Yapısı: Puanı: 56 Sırası: 60

Akademik Destek Ve İlgi: Puanı:65  Sırası:  45

Kurumun Yönetim Ve İşleyişinden Memnuniyet: Puanı:50 Sırası:  80

Öğrenme İmkan Ve Kaynaklarının Zenginliği: Puanı:39 Sırası: 98

Kişisel Gelişim Ve Kariyer Desteği: Puanı: 61 Sırası: 51

Kaynak:Yeni Ufuk

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN