Geleceğin Bilim İnsanları Elazığ Bilim Merkezini Ziyaret Etti.

Elazığ Mer. İsmet Paşa İlkokulu 3/L Sınıfı, 3/B ve 3/K sınıf arkadaşları ile öğretmenleri Aynur AKGÜN önderliğinde Elazığ Bilim Merkezine inceleme gezisi düzenledi.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

EKG Derneği Çocuk Tiyatrosu bünyesinde drama eğitimleri de alan, istikbalin teminatı, geleceğin “Bilim İnsanı” adayları olan, Elazığ Mer. İsmet Paşa İlkokulu 3/l Sınıfı, 3/B ve 3/K sınıf arkadaşları ile öğretmenleri Aynur AKGÜN önderliğinde;

Öğretim Program Sarmallığı dâhilinde; “Astronomi, Biyoloji, Fizik, Kimya, Yer ve Çevre Bilimleri ile Fen ve Mühendislik uygulamaları hakkında temel bilgiler kazandırmak, Bilim temelli yaşam zenginliği kazanma.” amaçlarına dönük, "Elazığ Bilim Merkezi" gezisi düzenledi.

Geziye katılan öğrenciler İlkokul 3. sınıf seviyelerine uygun olarak, Uzay, Astronomi, Fen Bilimleri kavramlarını, uygulamalarla ve anlatımlarla eğitmenlerden dinleyerek, bilgilerini pekiştirdiler. 

Uygulamalı katıldıkları deneyler sayesinde fen bilimleri dersinde edindikleri kazanımları, farklı boyutlarıyla, hayattaki karşılığının farkındalığı hedefine dönük, yaparak ve yaşayarak öğrenme fırsatı buldular.

3/L Sınıf Öğretmeni Aynur AKGÜN ve sürece katılan, öğrencilerin velileri, yaşanan sürecin öğrencilere sağladığı bilimsel kazanımla ilgili memnuniyetlerini dile getirdiler.

Gezi sonrasında sınıflarına dönen öğrencilerin, gezi sürecinde edindikleri bilgileri, hayattaki karşılığını kendi yorumları ile ifade etmeleri, yarına dönük hedeflerini paylaşmaları yanında, bir sonraki güne dönük yazılı ödev yapma yönünde isteklilikleri, sürece farklı bir derinlik kazandırdı.

Farkındayız ki;
Dünyayı bir bilim adamı gibi algılayabilenler ve ancak olaylar üzerinde düşünebilenler dünyaya katkıda bulunabilirler. Dünyayı bir bilim adamı gibi algılayabilmek ise temel fen bilgisine sahip olmanın yanında, bilimsel araştırma becerilerinin de gelişmiş olmasını gerektirmektedir. Çocukların bu meraklarını doyurmak ve sorularının cevaplarına ulaşmaları için ise; hangi kaynaktan, hangi sırada ve nasıl araştırma yapmaları; hangi deney için hangi yollara başvurmaları gerektiği gibi konularda bilgi sahibi olmaları gerekmektedir.

Bu farkındalık dahiline; EKG Derneği ve Harput Sancak Haber Sitemiz adına, istikbalimizin teminatı olan minik bilim insanlarımızı,  19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı arifesinde yaptıkları inceleme gezisine götüren öğretmenleri Sn. Aynur AKGÜN’e, bu sürece eşlik eden veli temsilcilerine, Elazığ Bilim Merkezi yönetici ve eğitim görevlilerine, hassaten, bu inceleme gezine öğrencilerimizin erişlerinin sağlanmasında ücretsiz araç tahsisi sağlayan Elazığ Belediyemize Sn. Başkan Şerifoğulları’na, ve başkanımızın şahsında, Elazığ Belediyemiz yöneticileri ve görünmeyen kahramanları olan şoförlerimize en kalbi duygularla teşekkür ediyor, “İyi ki Varsınız” diyoruz.
 

Haber Merkezi

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN