GÜRKAN, 'Yaptığımız Girişimler Sonucu Güzel Bir Eser Ortaya Çıktı'

Büyükşehirde, Yeni Devlet Hastanesi'nde İnşaat Çalışmalarında Sona Gelindi

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Battalgazi ilçesine yapılan ve inşaatı devam eden Yeni Devlet Hastanesindeki çalışmaları inceleyerek yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın, Battalgazi Belediye Başkanlığı döneminde yoğun uğraşlar vererek daha önce hastane olan alanda tekrardan devlet hastanesinin yapılması için girişimlerde bulunması sonrasında yapımına başlanılan Yeni Devlet Hastanesi inşaatında sona yaklaşıldı. 

İki aylık bir süre içerisinde inşaat çalışmalarının tamamlanarak faaliyet göstermeye başlayacak olan hastane inşaatında çalışmaları inceleyen Başkan Gürkan, inşaatın son durumuyla ilgili yetkililerden bilgiler aldı. Başkan Gürkan, yeni devlet hastanesinin bölgeye ve hasta vatandaşlara büyük katkıları olacağını söyledi.

Hastane inşaatının çalışmalarıyla ilgili bilgiler veren yüklenici firma Üst Yapı Koordinatörü Birol Sarıkaya, “İki sene önce başladığımız hastane inşaatımızın artık sonlarına geldik. Bilindiği gibi Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’ın projesiydi ve başkanımızın emeği çok ben kendisine teşekkür ederim. Çalışmalarımızın sonuna geldik inşallah iki ay sonra montaj imalatlarımızı da tamamlayıp inşaatımızı bitirmiş olacağız. Sağlık Bakanlığı’nın takdirinde yılsonu veya Ocak, Şubat ayı gibi hastanemizin açılışını yapabilirler” dedi.
Selahattin Başkanımız Olmasaydı Devlet Hastanemiz Yapılmazdı

Yeni Devlet Hastanesinin yapıldığı bölgenin muhtarlarından Zafer Mahallesi Muhtarı Kemal Bulguru, “ Hastane inşaatımızda emeği geçen başta başkanımız olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Biz, hastanemizin kapanmaması için öncülük edenlerdeniz. Selahattin Gürkan başkanımızın bizim arkamızda durmasıyla, bize güç vermesiyle hiç yılmadık ve devam ettik. Hastanemizin yapımında en büyük emek Selahattin Başkanımıza ait. Selahattin Başkanımızın plan ve programı dâhilinde her zaman görüşmemizde mücadelemize birlikte devam ettiğimizi söyledik ve Ankara’ya kadar gidip görüşmeler yaptık. Başkanımız sağ olsun dar olan alanı da genişletti ve her konuda gerekeni yaptı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Hastanemiz Bölgeye Değer Katacak
Çöşnük Mahalle Muhtarı Burhan İnanç ise, “ Devlet hastanesinin yapımından dolayı Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum. Başkanımızın emekleri çok. Bölgemizde hastane olması şarttı. Hastanemiz bölgeye değer katacak. Vatandaşlarımız mevcutta olan hastaneye giderken masrafları çok oluyordu. Vatandaşlarımız çok zorluk yaşıyordu. Hastanemizin yapımında başkanımızın gerçekten çok katkıları var Allah kendisinden razı olsun. Sayın Cumhurbaşkanımıza, dönemin başbakanına ve Sağlık Bakanımıza arkadaşlarımızla birlikte dilekçemizi sunmuştuk. Başkanımız olmasaydı devlet hastanemiz elimizden kesinlikle giderdi ben buna inanıyorum. Başkanımıza duruşundan ve kararlılığından dolayı teşekkür ediyorum. Millet biz yaptık diyor ama başkanımız olmasaydı gerçekten de bölgemizde devlet hastanemiz böyle kalmazdı ve olmazdı. Allah kendisinden razı olsun” şeklinde konuştu.

Fırat Mahalle Muhtarı Nihat Biner’de, “ 60-65 yıl önce Malatya’mızın batı ve doğu çıkışına SSK ve Devlet Hastanesi Malatya’nın Büyükşehir Belediyesi statüsü kazanacağı esnada mevcutta olan ancak şuan yapımına devam edilen hastanemiz yıkılma durumuna gelmişti. Bölge olarak bizlere uzak olan devlet hastanesine mahkûm olma durumunda kalmıştık. Bu durumda Selahattin Başkanımız başta olmak üzere devlet yetkililerimiz bu konuya el attılar. Bu durumun yanlış olduğunu ve hastanenin yeniden yapılması gerektiğini, bölgeye büyük bir katkı sağlayacağını ifade ettiler. Ben Selahattin Başkanıma ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” açıklamalarında bulundu.
Hastanenin Yapılmasına Destek Veren Sağlık Bakanlarına Teşekkür Ediyorum

Yeni devlet hastanesinin yapılması için büyük gayret gösterdiklerini dile getiren Başkan Gürkan, “ Güzel bir eseri görmekten dolayı mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Tabi bu süreci hep birlikte başardık. Seçim sürecinde özellikle hastane alanının TOKİ tarafından herhangi bir plan dâhilinde olmaması ve tekrardan hastane yapılması noktasında değişik zamanlarda ve çeşitli aralıklarla müracaatlarımız olmuştu. O süreçte farklı parametrelerin olmasıyla da bir türlü mesafe kat edemedik. Seçim sonrasında hastanemizi gerekirse Battalgazi Belediye Başkanlığı dönemimizde belediye olarak ben yaparım demiştim. Neticede süreç daha sonrasında dönemin Sağlık Bakanı olan Mehmet Müezzinoğlu bakanımızın TOKİ’den yeri istemesi ve TOKİ’den yerin alınması daha sonrasında o dönemde Battalgazi Belediyesi olarak jeolojik etüt planlarının ve diğer planlarının hem maddi hem de manevi anlamda yapılması anlamında katkı sunmak ve yakinen takip etme noktasında büyük gayret gösterdik. 

Süreç içerisinde gerek Mehmet Müezzinoğlu bakanımız, gerek Recep Akdağ bakanımız ve şuanda Sağlık Bakanımız olan Fahrettin Koca bakanımızın çok yakın ilgili ve alakalarını gördük. Malatya Milletvekilimiz Bülent Tüfenkci’de o dönemde Gümrük ve Ticaret Bakanlığı görevindeydi. Sayın Bülent Bakanımızın da bu konuda çok büyük gayret ve çabaları oldu. Netice itibariyle bölgede güzel bir eser oldu. 50-60 yıl önce şehrimizin bir tarafında bir hastane diğer tarafında bir hastane varken şehri tek artelli bir hastaneye hapsetmek kadar kötü bir şey yoktu. Biz bu konuda devletimizin yetkililerine ve emeği geçen tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Yaptığımız girişimler olumlu sonuçlar verdi ve güzel bir eser ortaya çıktı. Hastanemiz her ne kadar 352 yataklı görünse de her oda için tek hasta kabul ediliyor. Aynı zamanda hastane yapımında her oda için iki hasta kabul edecek bir formatta hazırlandığından dolayı yeni hastanemiz 700 yataklı bir devlet hastanesidir. 

Devlet hastanemizin bölgemizde olması, esnafımızın canlandırılması, sosyal hayatın daha hareketlendirilmesi noktasında ve hasta vatandaşlarımızın daha erişilebilir hastaneye ulaşması noktasında önemli bir katkı sağlayacaktır. Bu konuda bizlere süreçte destek veren bütün Sağlık Bakanlarımıza teşekkür ederiz. Dönemin Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nu yâd etmemiz lazım. İlk süreci kendileri başlattı ve daha sonrasında Recep Akdağ bakanımızın proje aşaması süreci ve görevde bulunan Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca’da hakikaten irade kararlılığını ortaya koyarak ki Türkiye’de tek irade kararlılığı konulan hastanemizin ihale sürecini gerçekleştirdi. İnşallah bu yıl olmasa bile önümüzdeki yıl hastanemizin açılışı gerçekleştirilecektir diye düşünüyorum. Hastanemizin Malatya’mıza, bölge halkımıza ve memleketimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN