HARPUT-DER, Kale Çalışmalarını İnceledi

Harput-Der Tarihi Harput Mahallesinde incelemeler yaparak Harput'un turizmde öne çıkması adına hayata geçirilmesi planlanan projeler hakkında bilgi aldı.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Harput ve köyleri kültür dayanışma derneği, Harput’ta inceleme yaptı. Yapılan çalışmalar hakkında bilgi alındı.

ATICI; " HARPUT KALEMİZDE BİRÇOK MEDENİYETE AİT ESERLER VAR."

İncelemeler sonrası gözlemlerini paylaşan Harput Der Başkanı Kazım Atıcı, Harput’a ilginin arttığını söyleyerek; “Şuan Harput kalemizdeyiz. Özellikle Harput kalemizde bir çok medeniyete ait eserler var. Urartulara ait olan Harput kalesindeyiz. Çalışmalar ile ilgili kazı başkanımız Prof. Dr. İsmail Aytaç’dan kale içinde yapılan çalışmalar ile ilgili bilgi aldık” dedi.

AYTAÇ; "İL VE YURT DIŞINDAN DAHA FAZLA ZİYARETÇİ ÇEKMEYE BAŞLADIK."

Harput İç Kale Başkanı Prof. Dr. İsmail Aytaç, Harput Kalesindeki çalışmalar hakkında konuşurken Harput’un gündemde kalmasını sağlama noktasında Harput-Der’in önemli bir yeri olduğunu söyledi.

Başkan Aytaç; “Geçen sene ziyarete açtığımız alanlardan itibaren hem il içi hem il dışı ve yurt dışından daha fazla ziyaretçi çekmeye başladık. UNESCO’nun geçici miras listesinde olan bir Harput’un asil listeye girmesi ile ilgili yapılması gerekenleri konusunda kazıyı üzerimize düşen çalışmaları yapıyoruz” dedi.


Elazığhaber, Elazığhaberleri, Elazığsonhaber, Elazığdanhaberler, Yerelhaber, Elazığyerelhaber, Elazığhaber23, Elazığ Haber,  GoogleElazıg


 

Kaynak:Yeni Ufuk

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN