Hedef Tüpraş mı?

Doğru Parti Genel Başkan Yardımcısı Cezmi Orkun Siyasi Gündemle İlgili Değerlendirmelerde Bulunuyor.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Değerli vatandaşlar, soçi toplantısını takiben, 5.Ağustos.2022 tarihli washington post gazetesi; Rusya’nın , Ukrayna'yı işgali nedeniyle uygulanan yaptırımları atlatmak için Türkiye ile ikili ticareti artırma ve ulaştırma, tarım, sanayi ve finans sektörlerinde daha yakın çalışmak için adımlar atma konusunda anlaştıklarını duyurdu. Soçi görüşmesinde Rusya!nın ülkemizin ekonomik sıkıntıda olmasından yararlanarak Akkuyu NGS dahil birçok konuda taviz aldığını düşünenlerdenim. Şöyle ki,

Washington Post gazetesinin toplantı öncesi; uluslararası istihbarat(İngiliz-MI6, ABD-CIA ve Ukrayna istihbaratı-SBU) servislerinden sızan bilgiler doğrultusundaki haberine göre, Ruslar, Erdoğan’a Rusya'nın Türk petrol rafinerileri, terminalleri ve rezervuarlarında hisse satın almasına izin vermesini talep ettiği belirtildi. Erdoğan ve Putin’in, Soçi görüşmelerinde bu talebin Türkiye üzerinden nasıl baypas edileceği ve alımı yasaklanan gaz ve petrolün Türkiye üzerinden pazara sokulması için uygulanacak yöntemin ne olacağı hakkında ortak karar alacaklarıdır. 
Alınacak bu kararda uygulanacak yöntemin ise; Rusya, alımı yasaklanan petrol ve gazlarını Türkiye üzerinden uluslararası pazara sokabilmesi için, Türkiye’deki petrol rafinerilerini (ki bu TÜPRAŞ) Rus şirketlerine satılmasını ve TÜPRAŞ üzerinden dış pazarlara Rus petrolü ve gazını satmaktır. Rusya’nın bu teklifi Türkiye tarafından kabul edilirse ki edilecek bu durumda ülkemiz ekonomik ambargolarla karşı karşıya kalacaktır. Şu anda ekonomik darboğazda olan Erdoğan bu teklifi kabul ederek TÜPRAŞ’ın satışı ile Rusya’dan para gelmesini sağlayacak. 

Değerli vatandaşlar, Erdoğan’ın bu teklifi kabul edeceği işaretleri Levent Göktaş ve İnan Kıraç üzerinden Koç grubunu baskılayan bir oyunda kendini gösteriyor. Buradaki amaç, TÜPRAŞ’ın sahibi Koç grubunun itirazlarını ortadan kaldırmaktır. Erdoğan İnan Kıraç üzerinden Koç grubuna çökerek bu hisselerin Ruslara satılmasının peşinde şeytani bir planın uğraşı içerisindedir. 

Erdoğan, Koç grubunu etkisizleştirerek TÜPRAŞ’ın çoğunluk hisselerinin Ruslara satılmasını sağlaması halinde ihtiyaç duyduğu paranın bir kısmını temin etme sürecini hızlandıracak ve bu konuyu seçim malzemesi yapacaktır. Çünkü; bu haber AKP yönetimince halen yalanlanmamıştır.

Şeytanla ilgili Dostoyevski özetle; “şeytanın uykuda olduğu bir gün şeytandan üç tüy, sert esen rüzgarla dünyaya düştü. Düşen tüylerden biri paraya, diğeri makama öteki de ihtirasa yapıştı. O günden sonra şeytana yapacak iş kalmadı.” Tespiti tam da günümüzü anlatıyor sanki.  Siz söyleyin değerli vatandaşlar günümüz AKP yönetimi bu tüylerin yapıştığı adres değil mi? hemen hemen her alanda ülkemiz varlıklarını yabancı şirketler ve onların işbirlikçisi yerli firmalara vermedi mi? Erdoğan, yine şeytani bir oyunla, ülkemizin önemli bir grubunu daha, Ruslara üç kuruş için peşkeş çekmeye çalışıyor. Mümkün mü? Yargı, yasama ve yürütmenin, bu ucube sistem ile tek adama bağlanarak işlevsizleştirilmesi sayesinde elbette mümkün. 
Selam ve Saygılarımla


Cezmi Orkun
Doğru Parti Genel Başkan Yardımcısı
(Enerji, Tabii Kaynaklar ve Madencilik Politikaları Başkanı)
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN