İbrahim Taşel Ortaokulu Törenle Açıldı

2020 Elazığ depreminden sonra hasar gören Elazığ Ortaokulu'nun yerine inşa edilen 'İbrahim Taşel Ortaokulu', Final Eğitim Kurumları Başkanı İbrahim Taşel'in üstlenmesiyle açıldı. Açılış törenine Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin de katıldı.

24 Ocak 2020'de meydana gelen depremde yıkılan Elazığ Ortaokulu'nun yerine 2021 yılında yapımına başlanan 24 derslikli "İbrahim Taşel Ortaokulu", düzenlenen açılış töreniyle eğitim ve öğretime başladı.

Açılış törenine; Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, AK Parti Elazığ Milletvekilleri Prof. Dr. Erol Keleş ve Ejder Açıkkapı, AK Parti MKYK Üyesi Ömer Serdar, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş ile birçok davetli katıldı. Tören, öğrencilerin halk oyunları gösterisiyle başladı.

TEKİN: BUGÜN BURADA OLMAK BENİM İÇİN MUTLULUK VERİCİ
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, İbrahim Taşel ile dost olduklarını ve eğitim alanında birçok iş birliği yaptıklarını belirtterek, “Ben bakanlık görevine 1.5 yıl önce başladım. Katıldığım açılışlar genellikle hayırseverlerin yaptığı okullar. Bugün burada olmak benim için mutluluk verici. İbrahim Taşel, dershanelerin dönüşüm sürecinde de destek vermişti. Kendisine teşekkür ediyorum” dedi.

Bakan Tekin, okulların fiziksel altyapısının güçlü olduğunu belirterek, “izim şuanda inşaat standartlarımız okullarımızın fiziki alt yapı anlamında bulundukları durum en iyi özel okul kadar, özenerek yapılmış bir inşaat kadar güçlü güzel ve donanımlı. Bu açıdan sayın cumhurbaşkanımıza çok büyük bir teşekkür borçluyuz hepimiz. Bundan yaklaşık 20 yıl önce AK Parti iktidarından önceki okullarla ilgili keşke vaktimiz olsa da size 2002 öncesi okulların fiziki kapasitesi, teknik altyapı ile ilgili bazı verileri sizinle paylaşabilsem. Çok değil 2002 yılında cumhuriyetin 100. Yılına mektup yazan öğretmenlerimizin mektuplarındaki birkaç cümleyi size söyleyeyim. Öğretmenimiz diyor ki; Acaba bizde bir gün 40 kişilik 50 kişilik sınıflarda ders verebilecek miyiz? 70-80 kişilik sınıflardan bahsediliyor. Şuan Türkiye’de derslik sayısı ortalamamız 20-22 bandında” dei

VALİ HATİPOĞLU: OKULUMUZ ELAZIĞ’A VE ÜLKEMİZE HAYIRLI OLSUN
Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, İbrahim Taşel’i tebrik ederek, okulun eğitim camiasına hayırlı olmasını diledi. Hatipoğlu, “İbrahim Taşel muazzam bir işe imza attı. Hayırseverlik her bireye nasip olmaz. Bugün burada, önemli bir etkinlik gerçekleştiriyoruz. Okulumuz Elazığ’a ve ülkemize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

TAŞEL: TÜM EKİBİME VE DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM
Final Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Taşel, kendisinin de Elazığ Ortaokulu mezunu olduğunu hatırlatarak, özel ve devlet okullarını bir araya getirerek kaliteli eğitim sunacaklarını ifade ederek,, “Bu okulun yapımını gerçekleştirmek bizim için bir şans. Tüm ekibime ve destek verenlere teşekkür ediyorum. İnşaatı yöneten Sami Havabulut’a da, ‘100 yıl dayanıklı bir okul yapmalısın’ dedim. Elazığ Ortaokulu’nun öğrencileri, yıkım sürecinde Cemal Gürsel İlkokulu’na yerleştirilmişti. Şimdi burası 620 öğrenciyle eğitim vermeye hazır. Okulumuzda iki anaokulu ve iki kampüs okulumuz bulunacak. Bu okulların olanaklarını da burada kullanacağız. Amacımız, özel ve resmi okulu birleştirerek kaliteli bir eğitim sunmak” dedi.

Açılış töreni, plaket takdimi ve hediyelerin verilmesiyle devam etti.
 

Kaynak: Günışığı

Bakmadan Geçme