Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 2. Dönem Toplantısı Yapıldı

'Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele' İl Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme 2022 yılı 2. Dönem toplantısı, Vali Hulusi Şahin'in Başkanlığında gerçekleştirildi.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

“Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele” İl Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme 2022 yılı 2. Dönem toplantısı, Vali Hulusi Şahin’in Başkanlığında gerçekleştirildi.
Toplantıda; Nisan-Mayıs ve Haziran aylarında yapılan çalışmalar ve etkinlikler ele alındı.
2022 yılının ilk 6 ayında yapılan etkinlikler ile aile içi ve kadına yönelik şiddet olaylarına ilişkin verilerin görüşülmesiyle başlayan toplantıda, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının genelgesi doğrultusunda ilimizde 50 bin erkeğe yönelik yapılacak olan farkındalık çalışması detayları konuşuldu. “Kadına El Kalkmaz” sloganıyla yılsonuna kadar gerçekleştirilecek faaliyetler ele alındı. 
Ayrıca KADES Uygulaması, Alo 183 Sosyal Destek Hattı ve 112 Acil Destek tanıtımına yönelik yapılacak farkındalık ve eğitim çalışmalarının tüm paydaşlar tarafından planlaması yapıldı.
Valilik 2 nolu toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran, Baro Başkanı Onur Demez,  İl Jandarma Komutanı Ercan Altın, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, İl Milli Eğitim Müdürü Hatice Özdemir, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yrd. Cevdet Atalan, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Galip Sökmen, ilgili kurum müdürleri, belediye temsilcileri ve üniversite temsilcilerinin katıldığı toplantı görüş ve önerilerin alınması ile sona erdi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN