KARAR AÇIKLANDI! 1 EKİM'DE BAŞLIYOR

Ticaret Bakanlığı kararı ile Türkiye genelinde berber, kuaför ve güzellik salonları haftanın bir günü kapalı olacak. Bu kapsamda Elazığ'da hizmet veren berber, kuaför ve güzellik salonlarının tatil günlerini belirlemek için sandık başına giderek oy kullandı.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Sandıktan çıkan karar ile kuaförler 1 Ekim tarihinden itibaren pazar günleri kapalı olacak.

Ticaret Bakanlığı, 1 Ekim 2022'den itibaren uygulanmak üzere, ülke genelinde tüm berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olması yönünde karar aldı.

Bakanlığın uygulamaya koyacağı karar doğrultusunda Elazığ’da hizmet veren kadın ve erkek kuaförleri tatil günlerini belirlemek için Odalarının aldığı kararla seçime gitti. Konuşmaların ardından berber ve kuaför işletmecileri sandık başına giderek oylarını kullandı.

Yapılan oylama ile birlikte Berberler ve Kuaförler, 1 Ekim tarihinden itibaren Pazar günleri kapalı olacak. Programda berber ve kuaförlerin yaz ve kış aylarındaki kapanış saatlerini de esnafın oylamasına sunuldu.

Alınan karar doğrultusunda bayan kuaför ve güzellik salonları yaz aylarında saat 19.00’a kış aylarında ise 18.00’e kadar dükkânlarını açık tutabilecekken, erkek kuaförler ise yaz aylarında 21.00’e kış aylarında ise 20.00’e kadar hizmet verecek.
 

Kaynak:Yeni Ufuk

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN