Kılavuzu Karga Olanın…

Doğru Parti Genel Başkan Yardımcısı Cezmi Orkun Siyasi Gündemle İlgili Açıklamalarda bulunuyor

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Değerli vatandaşlar, günümüzde ekonomik sıkıntılarla boğuşurken saray ve eşrafı inciler dizmeye devam ediyor. DOĞRU PARTİ olarak, ülkemizin bu hale gelmesi elbette istediğimiz bir durum değildir. Ancak, ülkeyi yönetecek siyasileri ince eleyip sık dokumanız gerekir. Sadece söylemlerine inanarak peşine gittiğiniz siyasiler, nedeni ne olursa olsun eylemlerinde doğru işler yapmak yerine sadece kendi çıkarları için yaptıkları bu çalışmaları görmezlikten gelmeniz sonucu milletimizin ve hatta ülkemizin üzerinde kara bulutlar dolaşmaktadır. İşte sizlere bu söylemler ve eylemlerden bir demet aktarayım;

Şehidimize "kelle", Mehmetçiğimize, "Askerlik yan gelip yatma yeri değildir" sözleri, "Üç beş şehit için Meclis'i toplayamayız" diyen bir bakan, TRT'ye çıkarılan Osman Öcalan ve hain Öcalan'ın mektubu, Katar'a satılan varlıklar, tohumdan-samana ithal edilen tarım ürünleri, hayvanına ve traktörüne haciz gelen köylüler, On milyon işsiz, mağdur edilmiş emekliler, Dünya'nın en pahalı akaryakıtı-elektriği-doğalgazı, yurt dışına beyin ve sermaye göçü, yazlık-kışlık saraylar ile saltanat süren saray ve eşrafları, Lozan ve Montrö'ye dil uzatanlar, Montrö’ye sahip çıktığı için yargılanan amiraller, çöken Suriye politikası, mafya-siyaset-ticaret  ilişkisi, milletin karşı karşıya kaldığı açlık ve sefalet, yükselen döviz kurları ve enflasyon.

17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu veya 2013 Türkiye yolsuzluk skandalı, suçlu FETÖ.  Ancak TBMM’de AKP tarafından aklanan dört  bakan, "bakara/makara, salla bir ayet gitsin" diyene büyükelçilik mükafatı, 

Açılım adı altında davul-zurna ve devlet töreniyle karşılanan teröristler, PKK yandaşları ile Oslo ve Dolmabahçe görüşmeleri, İmralı ziyaretleri ile Öcalan'ın istediği yasanın çıkartılması, askerin yoluna döşenen mayınlar, şehitler ve unutulan gaziler.

15 Temmuz darbe girişimi  suçlu FETÖ. İyi de bunun siyasi ayağı neden araştırılmıyor ve TBMM araştırma komisyonunun raporu neden açıklanmıyor soruları cevabını bulmadığı gibi birçok olay hala gizemini koruyor. FETÖ’nün devletin içine sızmasında “Ergenekon”, “Balyoz”, “Casusluk” olarak bilinen zulüm süreçlerinde AKP yönetimi, FETÖ’ye karşı hiçbir önlem almadığı gibi, bunlarla yönetimde iş birliği yapmadı mı?. 

Değerli vatandaşlar, tüm bunların sonucu kendisini devlet olarak konumlandıran AKP, demokrasiyi ayaklar altına alan, özgürlükler, yargı, yasama  ve yürütmeyi ortadan kaldıran vatandaşı değil saray ve eşrafını koruyup-kollayan, ülkenin itibarını yerle yeksan eden kılavuzluğu karga misali bir yapı halini almıştır.

Hiç değilse bundan sonrası için “Kılavuzu karga olanın burnu b..tan çıkmaz” ata sözünü kulağımıza küpe yapalım. Çünkü, Tam da bu durumdayız. Halimizi bundan daha iyi anlatan bir cümle yok herhalde. Öyleyse; tercihimizi siyasi söylemlere göre değil, söylemlerini eyleme dökecek bir kadroya sahip partiyi iktidara taşıma doğrultusunda yapmalıyız. Sonuç da esas olan milletimizdir, ülkemizdir. Dini ve milli duygularımızı istismar edenlerin peşine düşmeye devam etmeniz demek inanın tezeğe muhtaç hale gelmek demektir. Unutmayın ki İktidarlar geçici, bizler kalıcıyız. Yapılan tüm bu zalim uygulamalara dur demezseniz geleceğimiz bugünden de kötü olacaktır. 

Milletin aklıyla alay eden AKP yönetiminin akıl ve bilimde hiçbir karşılığı olmayan söylemleri ki artık her şeyi yüce Allah(cc)’a yüklemeleri dışında kişisel gündem diye bir şey kalmadı. Toplumun hemen hemen her katmanında yer alan insanlarımızın hep endişe, hep gelecek kaygısı, hep ne olacak halimiz diye düşünmekten başka yaptığı bir şey yok. AKP yönetiminin söylemleri ise sadece milletimizi güldürüyor! Hatırlayalım;
•    İçişleri Bakanı Soylu, “Sadece bizim yaptıklarımıza bakmayın. Biz kendimiz yapmıyoruz. Biz inanıyoruz ki, bize yaptıran Allah’tır. Bize yaptıran Allah’tır. Bize yaptıran Allah’tır” dedi. Artık çoğalan suçları üstüne atacak kimse kalmayınca, suçu yüce Allah(cc)’a yükleme rezilliğini gösteriyorlar. 
•    Diyanet İşleri Başkanlığı, "Şüphe yok ki fiyatları tayin eden Allah’tır” dedi. Ya sabır, ya sabır. Bu açıklama ile AKP yönetimini suçlamamak için Allah’ı suçlama hadsizliğini gösteriyorlar.
•    AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Tolga Ağar, Erdoğan için, “Cumhurbaşkanı denince bize, acayip, çok korkunç bir şey, Allah gibi geliyor” demedi mi? 

Bu sözler, en hafif ifade ile aymazlık ve cehaletin göstergesidir. 2002 yılında yapılan seçimler öncesi Erdoğan o günün iktidarına ”Bu zalim yönetim, bu aziz millete bir bardak çay ile bir simiti bile çok görüyor” demişti. Hayret tam da söylediği sözün aynısını bugün kendi yönetimi bu millete yaşatıyor. DOĞRU PARTİ temsilcisi olarak “Erdoğan, bu aziz millete bir bardak çay ile bir simiti bile çok gördünüz” diye sesleniyor ve Dünya işlerine yüce Allah(cc)’ı sorumlu tutan anlayışlarını da şiddetle reddediyor ve kınıyorum.

Selam ve Saygılarımla
Cezmi Orkun 
Doğru Parti Genel Başkan Yardımcısı
(Enerji, Tabii Kaynaklar ve Madencilik Politikaları Başkanı)


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN