• Haberler
  • Gündem
  • Limak Cement Global Academy Sürdürülebilirlik Eğitimi ile Gold Stevie Ödülü'nü Kazandı

Limak Cement Global Academy Sürdürülebilirlik Eğitimi ile Gold Stevie Ödülü'nü Kazandı

Limak Cement Global Academy, ilk kez katıldığı 2024 Stevie Awards for Great Employers ödül programında 'Sustainability Learning Journey' projesiyle Gold Stevie Ödülü'nü kazandı.

Türkiye çimento pazarında lider konumda olan Limak Çimento’nun eğitim platformu olarak faaliyet gösteren Limak Cement Global Academy, bu yıl ilk kez katıldığı 2024 Stevie® Awards for Great Employers ödül programında, sürdürülebilirlik alanındaki "Sustainability Learning Journey" Projesi ile “En İyi Eğitim Amaçlı Oyun ve Simülasyon Kullanımı” kategorisinde Gold Stevie Ödülü'ne layık görülerek dünyanın en iyileri arasında yer aldı.
Bu yıl dokuzuncu kez düzenlenen insan kaynakları, eğitim ve gelişim alanlarında dünyanın en iyi işverenlerinin ödüllendirildiği 2024 Stevie Awards for Great Employers ödül programında, 35 ülkede bulunan her ölçekte kuruluştan 1.000'den fazla aday, İşyeri Güvenliği ve Uyumunda Başarı, Yılın İşvereni, Yılın İnsan Kaynakları Müdürü, Yılın İnsan Kaynakları Ekibi, Yılın Çalışan İlişkileri Çözüm Sağlayıcısı gibi İK ile ilgili çok çeşitli kategorilerde değerlendirilmek üzere başvuruda bulundu.
“Geleceğin Kurumsal Akademisini kuruyoruz”
Limak Çimento Global CEO’su Erkam Kocakerim, “Limak Cement Global Academy, eğitim içerikleri ile şirketimizin stratejik beceri ihtiyaçları arasında kusursuz bir uyum yolculuğu amaçlayan bir öğrenme motoru haline geldi. İçerik oluşturmada tüm iş liderlerinin katılımını ve hayal gücünü zorlayan sağlanan, puan taban modelli, platform içi video oyunlaştırma içerikli ve kişiselleştirme deneyimi sunan akademimiz, bir yandan üçüz dönüşüm programımız çerçevesinde yeni dijital ve yeşil beceriler geliştirmeyi, diğer yandan hibrit ve uzak ortamlar için kusursuz bir sistem sağlayarak işin yapıldığı yerde öğrenmenin tasarlanmasını hedefliyor. Öğrenme kitlemizi tam zamanlı çalışanların ötesine, ekosistemimizin önemli paydaşlarını da kapsayacak şekilde genişletme ve dijital otomasyon çalışanlarını (botlar) geliştirme yolculuğundayız. Akademimiz, şirketimizin yeni iş modeli ve büyüme stratejisinin ayrılmaz bir parçası olarak gelişim yolculuğuna hız kesmeden devam edecek.
” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü: “Dünya çapında kabul gören saygın bir kurum tarafından layık görüldüğümüz bu prestijli ödül, sürdürülebilirlik ve eğitime olan bağlılığımızın uluslararası düzeyde de tanınmasını sağladı. Jüri üyelerinden aldığımız yüksek puanlarla elde ettiğimiz bu başarı, aynı zamanda ekibimizin özverili çalışmaları ve yenilikçi yaklaşımlarının bir sonucu. Bu gururu yaşamamızda emeği geçen herkesi kutluyor ve teşekkür ediyorum.”
Oyun ve Simülasyonla Sürdürülebilirlik Bilinci
Çalışanlar arasında sürdürülebilirlik bilincini oyun ve simülasyon yoluyla artırmaya yönelik olarak geliştirilen "Sustainability Learning Journey" projesi, Limak Çimento’nun eğitim platformu olarak faaliyet gösteren Limak Cement Global Academy tarafından hayata geçirildi. Proje kapsamında eğitim platformu üzerinde sürdürülebilirliğe ilişkin eğitim videolarını izleyen katılımcılar ardından 4 aşamadan oluşan oyun ve simülasyonlarda yer aldı.
Başarı ile tamamlanan bu projenin ardından Limak Cement Global Academy iç kaynaklar ile oluşturduğu dijital oyunlaştırma çalışmalarına son hızla devam edeceğini duyurdu.
Limak Çimento Hakkında
Limak Çimento, Güneydoğu'dan Kuzeybatı'ya kadar yayılan 10 çimento tesisiyle sektördeki liderliğini sürdürmektedir. Şirket, 2030 yılına kadar 250 MW kapasiteye sahip yenilenebilir enerji yatırımları yapmayı hedeflemektedir. Türkiye’de bir ilk olarak İnşaat Yıkıntı Atıkları’nı çimento hammaddesine geri dönüştürerek daha düşük karbon emisyonlu beton ve çimento üretimi başarıyla gerçekleştiren Limak Çimento AR-GE Merkezi, 30 araştırmacı ile yürütülen yaklaşık yirmi proje sayesinde, yeşil dönüşümde küresel öncülerden biri olmayı amaçlamaktadır. Ayrıca, yeşil hidrojen üretimi için elektrolizörler kurmayı ve 2030-2035 yılları arasında net sıfır yakıt karışımına ulaşmayı planlayan Limak Çimento, 2030 yılında ton başına CO2 emisyonlarını 498 kg'a indirmeyi ve 2050 yılına kadar net sıfır emisyon hedeflemektedir. Yeşil inşaat teknolojileri konusunda da çeşitli Ar-Ge projeleri yürütmekte olan Limak Çimento, geçen yıl 3D beton yazıcı harçlarını piyasaya sunarak hem global hem de Türk çimento üreticileri arasında ilk olma başarısını göstermiştir. Şirketin Türkiye, Mozambik ve Fildişi Sahili'nde çimento fabrikaları ve beton tesisleri bulunmaktadır.
 

Bakmadan Geçme