• Haberler
  • Elazığ
  • Milletvekili Açıkkapı'dan Elazığlı Gençlere 'Yaz Okulları' Çağrısı

Milletvekili Açıkkapı'dan Elazığlı Gençlere 'Yaz Okulları' Çağrısı

AK Parti Elazığ Milletvekili, TBMM Grup Yönetim Kurulu üyesi Ejder Açıkkapı, tüm çocuk ve gençleri Elazığ'da açılışı gerçekleşecek Yaz Okullarına davet etti.

GSB SPOR OKULLARI AÇILIYOR

Elazığ Valilik Meydanında 19.00'da gerçekleşecek olan açılış töreninde bulunacaklarını hatırlatan Açıkkapı,  "Bugün Elazığ’ımıza güzel memleketimize geçiyoruz Allah’ın izniyle. Hemşehrilerimizle hasret giderip, onların talep ve önerilerini dinleyeceğiz. Bu akşam saat 19.00’da Elazığ Valilik Meydanında kıymetli evlatlarımızın geleceğimizin teminatı gençlerimizin hizmetine alınan GSB Spor Okullarının açılışında yer alacağız. Yaz Spor Okulları kapsamında İl Müdürlüğümüze bağlı 10 ilçe, 45 tesiste, 234 uzman eğitmen rehberliğinde 37 branşta etkinlikler yürütülecek. Bu zamana kadar projelerle birlikte 6692 evladımız kaydını yaptırmış ve kayıtlar devam ediyor." dedi.

Açıkkapı ayrıca, "Bu kursların yanı sıra ; Gençlerimizin zihinsel, sanatsal ve bilişsel gelişimleri için 5 Gençlik Merkezi ile 12 Genç Ofisimizde 30 branşta, 44 eğitmen gözetiminde eğitimler yapılacak. Bu zamana kadar yaklaşık 2100 öğrencinin kaydı yapılmıştır ve kayıtlar devam ediyor. Ben buradan gençlerimize ve ailelerine bir kez daha bu imkanların değerlendirilmesi hususunda çağrıda bulunuyor, bu kursların hayata geçirilmesinde emeği geçen Gençlik Spor Bakanlığımız, il gençlik spor müdürlüğümüz ve ilgili tüm personele teşekkür ediyorum. " ifadelerini kullandı.

Ejder Açıkkapı, A Milli Futbol Takımının Avrupa kupasında üst tura çıktığını hatırlatarak  2 Temmuz'da Avusturya ile oynayacağı mücadeleden de zaferle ayrılacağına olan inançlarının tam olduğunu vurguladı.

BASKİL VE MADEN'DEKİ YANGINLAR

Baskil ve Maden'de meydana gelen yangınlara dair de kısa bir açıklama yapan Açıkkapı, "Aziz şehrimiz Elazığ’da geçtiğimiz gün farklı bölgelerde sıcaklık kaynaklı yangınlar meydana geldi. Baskil’deki yangın söndürüldü, soğutma çalışmaları da tamamlandı. Maden-Sivrice arasındaki alanda meydana gelen yangına da ekiplerimiz tüm gayretleriyle müdahale etmiş, yangın söndürülmüştür.  Tabi son verilere göre sadece geçtiğimiz gün irili ufaklı çok sayıda yangına müdahale eden Belediyemizin itfaiye müdürlüğüne bağlı ekiplerimize, Orman Bölge Müdürlüğümüzün personeline, yangınların söndürülmesinde emeği geçen ilgili tüm kurum ve kuruluşların değerli personellerine de ayrıca teşekkür ediyoruz. Son aldığımız bilgiler doğrultusunda aziz şehrimizde ilçe ve beldelerde geçtiğimiz gün anız, tarla, arazi yangınları olmak üzere 73 yangın çıktı. Bunların tamamı söndürüldü.Yangınlardan etkilenen tüm hemşehrilerime acil şifalar diliyorum.  Tarım İl Müdürlüğümüz ve ilgili kuruluşlarımız yangında hasar gören alanlar ile ilgili tespit çalışmalarını yapmaktadırlar. Allah güzel ülkemizi , aziz şehrimizi her türlü felaketten korusun kollasın inşallah.  Cumartesi günü de Maden'de hemşehrilerimizle bir araya geleceğiz inşallah" dedi.
 

Bakmadan Geçme