MTTB İl Yönetimi Başkan Gürkan' ziyaret Etti

GÜRKAN: MTTB Gençleri Tutum Ve Davranışlarıyla Örnek Olmaktadırlar

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Milli Türk Talebe Birliği Malatya İl Başkanlığı görevine seçilen Hamza Alaman ve yönetim kurulu üyeleri, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı makamında ziyaret etti.
Geçtiğimiz günlerde 3’üncü Olağan Genel Kurulu sonrasında görevi Mehmet Sağdıç’tan devralan Hamza Alaman ve yönetim kurulu üyeleri, Başkan Gürkan’ı ziyaret etti. Göreve geldikten sonra ilk ziyaretlerini Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a yaptıklarını söyleyen Alaman, bugüne kadar MTTB’ye yaptıkları desteklerden dolayı Başkan Gürkan’a teşekkür etti.
MTTB Malatya İl Başkanı Hamza Alaman yaptığı açıklamada, “Malatya Türk Talebe Birliği 1.Dünya Savaşı döneminde ülkenin gençleri cephelerde savaşırken, genç öğrencileri ayakta tutmak ve savaş sonrasına hazırlamak için kurulmuştur. Bu cemiyetin içinde insanlar, gençler ve özellikle talebeler bir arada ve hizmet etmektedirler. Memleketin farklı görüşlere, farklı yönetimlere geçtiği dönemlerde elbette Malatya Türk Talebe Birliği de farklı görevlere bürünmüştür. Ancak samimiyeti ve bu ülkenin çocuğu olma misyonunu hiçbir zaman kaybetmemiştir. Genel kurulumuzdan sonra ilk resmi ziyaretimizi Şehrin Eminine yaptık. Kıymetli başkanımızın hem Battalgazi Belediyesi’nde, hem Merkez İlçe Battalgazi Belediyesi’nde, hem de Malatya Büyükşehir Belediyesi Başkanı olmasıyla MTTB’ye yaptığı destekler çoktur.

Başkanımızın manevi desteğini ve devletimizin desteğini her zaman aldık. Başkanımızın öğretmen olması nedeniyle kedisinden eğitim aldık. Bugün de ilk resmi ziyaretimizi başkanımıza yaparak, ahde vefa örneğini göstermiş olduk. Mutlu olduk, müşerref olduk, kıvanç duyduk” dedi.

MTTB’de göreve gelen Hamza Alaman ve yönetim kurulunu ağırlamaktan dolayı mutlu olduklarını söyleyen Başkan Gürkan, “Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) 1916 yılında kurulmuştur. 1.Dünya Savaşı’nın sıkıntılı sürecinde gençlerde milli heyecanın uyandırılması noktasında önemli görevler ifa etmiştir. Daha sonraki süreçte Milli Kurtuluş Savaşı’mızda da yine gençlerimizin Milli Mücadeleye katkıları noktasında ve cepheye gitmeleri noktasında önemli görevler ifa etmiştir. Daha sonraki süreçte zaman zaman ihtilallerle inkıtaa uğrayan ve kapanma süreçlerini yaşayan MTTB, sıkıntılı süreçlerin ardından tekrardan faaliyetlerine başlamıştır. Sayın Cumhurbaşkanımızda MTTB’de yetişmiş ve daha nice devlet adamlarımızın yetiştiği bir ocaktır. Bu anlamda MTTB’nin içerisinde bulunduğu, görev yaptığı ve üstlendiği sorumluluk çok önemlidir. Türkiye açısından, Türkiye’nin istikbali açısından ve ülkenin istikrarı açısından önemlidir. Ben MTTB’de görev alan arkadaşlarımızın bu sorumluluğun idrakinde olduğuna inanıyorum. MTTB’de olan gençlerimiz, tutumuyla, davranışıyla, hal ve hareketiyle, gerek okul içerisinde gerek dışarıda gerekse, çevrede her haliyle örnek olan kişi anlamındadır. 

Mehmet Sağdıç kardeşimiz 21 Ağustos 2021 tarihinde görevini Hamza Alaman kardeşimize devretti. Hamza Alaman kardeşimizin yönetimiyle birlikte ilk ziyaretlerini bizlere yapması bizi onurlandırmıştır. Bizlerde, vatanımıza, milletimize, bayrağımıza ve ülkemizin bölünmez bütünlüğüne sadakat gösteren gençlerimizi yetiştiren MTTB’ye sahip çıkmak ve yanında olmak durumundayız. Bu bir vatan görevidir. Bizim bu vatan görevini en güzel şekilde yerine getirmek gibi bir sorumluluğumuzun olduğunun farkındayız. Biz gençlerimizle belediyemizin sosyal ve kültürel faaliyetlerini birlikte yürüttük. Bundan sonrada Hamza Alaman kardeşimiz ve yönetim kuruluyla birlikte yine sosyal, kültürel ve sportif aktivitelerde birlikte olacağız. Malatya’nın huzur kenti olması noktasında ve Malatya’yı mazisine layık istikbale hazırlama noktasında ve Malatya’nın birlik beraberlik, dayanışma ruhu içerisinde örnek olacak Malatya geleceğini inşa etmek zorundayız. Bunu da hep birlikte yapacağız. Malatya Türkiye’de parlayan bir yıldızdır. Ben inanıyorum ki ilerleyen dönemlerde de dünyada parlayan bir yıldız hüviyetine bürünecektir. Göreve başlayan Hamza Alaman ve yönetim kuruluna çalışmalarında başarılar diliyorum” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN