• Haberler
  • Elazığ
  • Nailbey Mahallesi Kentsel Dönüşüm Ofisi Vatandaşların Talebini Bekliyor

Nailbey Mahallesi Kentsel Dönüşüm Ofisi Vatandaşların Talebini Bekliyor

Elazığ'da kentsel dönüşüm çalışmalarına imza atarak depreme dayanıklı modern konutlar inşa edip vatandaşlara teslim eden Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, yeni dönemde Nailbey Mahallesi'nde de kentsel dönüşüm hamlesini başlatmaya hazırlanıyor.

Elazığ’da hayata geçirdiği vizyon yatırımlarla örnek belediyecilik anlayışını sürdüren  Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, yeni dönem vaatleri arasında yer alan projelerden Nailbey Mahallesi’nde kentsel dönüşüm hamlesini başlatmaya hazırlanıyor.
NAİLBEY MAHALLESİ KENTSEL DÖNÜŞÜM OFİSİ, PAZARTESİ GÜNÜNDEN İTİBAREN TALEPLERİ ALMAYA BAŞLAYACAK
Bu kapsamda belirlenen adalarda gerçekleşmesi hedeflenen kentsel dönüşüm çalışmaları doğrultusunda vatandaşlarından ön taleplerin toplanacağı Nailbey Mahallesi Kentsel Dönüşüm Ofisi faaliyete başlayacak. 26 Ağustos Pazartesi günü saat 08.30’da vatandaşların taleplerini almaya başlayacak olan Nailbey Mahallesi Kentsel Dönüşüm Ofisi, hafta içi her gün saat 16.30’a kadar hizmet vermeyi sürdürecek. Vatandaşların şahsen başvuruda bulunarak talep formunun imzalanmasının ardından, oluşacak genel talebe bakılarak belirlenen adalarda kentsel dönüşüm çalışmaları başlatılacak. Kentsel Dönüşüm Ofisi, Nailbey Mahallesi General Hakkı Talay Caddesi No; 48 (Nailbey Camii yanı) adresinde hizmet verecek. 
TALEPLER DOĞRULTUSUNDA BÖLGE, YEPYENİ BİR YAŞAM ALANINA KAVUŞACAK
Taleplere göre Nailbey Mahallesi’nde yapılacak olan çalışma, doğuda Bosna Hersek Bulvarı’ndan, batıda Şehit İdris Doğan Caddesi'ne kadar uzanan, General Hakkı Talay Caddesi ile Bağlar Sokak arasındaki toplam 8 adada, 930 mesken ile 174 ofis ve iş yerini kapsayacak. Proje, hem ağır hasar nedeniyle yıkılarak boş arsa olarak kalan parselleri, hem de mevcut deprem yönetmelikleri bakımından riskli durumdaki 40-50 yıllık binaları kapsayacak. Proje ile birlikte 10 metre genişliğe sahip General Hakkı Talay ve Bağlar Sokak 20 metre genişliğe çıkartılarak yollara konfor kazandırılacak. Talepler doğrultusunda proje tamamlandığında vatandaşlar, depreme dayanıklı, yeşil dokuyla bütünleşmiş, genişletilmiş yollarıyla yepyeni bir yaşam alanı kazanmış olacak.
GAZİ CADDESİ YAYALAŞTIRMA PROJESİ DE GERÇEKLEŞTİRİLECEK 
Ayrıca vatandaşların taleplerinin olumlu olması ile birlikte Nailbey Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi hayata geçirildiği takdirde, oluşacak alternatif yol güzergahlarıyla Gazi Caddesi’nin yayalaştırılması hedeflenecek. Şehrin kalbi niteliğindeki Gazi Caddesi'nde yapılacak cephe yenileme ve sokak sağlıklaştırma yatırımlarıyla caddenin, açık hava alışveriş merkezi hüviyetine kavuşturulması amaçlanacak.

Bakmadan Geçme