Namık Kemal İlkokulu'ndan Örnek Çalışma

Elazığ Merkez Namık Kemal İlkokulu 'ÇEVRE MÜFETTİŞLİĞİ PROJESİ' İle Öğrencilerine Çevre Bilinci Kazandırıyor

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Namık Kemal İlkokulunda başlatılan projede; öğrencilerde çevre bilinci oluşturmak amaçlanıyor. 

Başlatılan proje kapsamında öğrencilerin dikkatlerinin çevre temizliği konusuna çekmesi için yakından uzağa bir yol izleyerek “Okulda Temizlik” konulu resim ve afiş yarışmaları yapılmış. 

Yarışmaların hedef kitlesi belirlenirken öğrencilerin yaş özellikleri dikkate alınmış ve bu bağlamda birinci ve ikinci sınıf öğrencilerine yönelik resim yarışması, üçüncü ve dördüncü sınıflarına yönelik afiş yarışması düzenlenmiş.  
Yarışmalar için öncelikle duyurular yapıldıktan sonra, öğrencilere eserlerini hazırlamaları için iki hafta süre verilmiş. 
Hazırlık için tanınan iki hafta sonunda, toplanan eserler okul eser inceleme komisyonunca incelenip dereceye giren eserler belirlenmiş. 

Dereceye giren öğrencilerin ödül töreni için düzenlenen programda;
Çevre temizliğinin işlendiği programlarda öğrenciler, okulun öğretmenleri olan Miyese ÇOBAN, Özge ERTUĞRUL KARÇALI ve Sibel ACAR tarafından hazırlanan etkinlikleri sergilemişler.

Program bitiminde dereceye giren öğrencilere Okul Müdürü İlhan MAKİNİST tarafından ödülleri ve belgeleri takdim edilmiş.  

Öğrencilerin dikkatleri temizlik konusuna çekildikten sonra her bir sınıfa “Çevre Müfettişi” madalyası verilmiş. 
Sınıflara verilen madalyalar sınıf öğretmenleri tarafından her gün bir öğrenci veriliyor. Madalyayı alan öğrenci tüm öğrencileri uyarma yetkisine sahip. Sınıflara madalya dağıtılırken tüm öğrencilerden temizlik konusunda hassas olmaları istenmiş. 

Madalyayı takan öğrenciye sınıfından başlamak üzere okulun tüm birimlerindeki (sınıf, koridor, sınıfın bulunduğu kattaki lavabolar, bahçe) aksaklıkları tespit etme görevi verilmiş. 

Yetki verilen öğrencilerden görevleri sırasında karşılaştıkları çözülebilir sorunları çözmeleri, çözülemeyenleri ise okul idaresine ve nöbetçi öğretmene iletmeleri istenen öğrencilerin görev duyarlılıkları dikkatleri çekitor.
Projede; öğrencilere hem yetki hem de sorumluluk verilmesi suretiyle,   öğrencilerin problem çözme becerilerinin geliştirilmesi amaçlandığı görülmektedir.

Projenin kısa vadeli sonucunda Okul bahçesinin, sınıfların, koridorların ve lavaboların gözle görülür derecede temiz tutulduğu fark ediliyor.

Ayrıca projenin tüm eğitim-öğretim yılı boyunca farklı etkinliklerle uygulanacağı, sonuçlarının gözleneceği belirtilmesi ile değer eksenli kazanımların kalıcılık göstermesi anlam taşımaktadır.

Harput Sancak Haber ailesi olarak, istikbalin teminatı olan öğrencilerimize, “Değerler Eğitimi” bağlamında verilen eğitimin, salt sözde kalmadığı, panolara sıkıştırılmadan, proje tabanında, hayatla ilişkilendirerek, anlam kazandırmaya odaklı, öğrencilere verilen görev/yetki bağlamında inisiyatif kullanma ve en önemlisi mesuliyet kazandırmaya dönük emek ve gayretlerindeki samimiyet ve kurumsal bağlamda bütün birimleri ile senkronize olmayı sağlayan faaliyetleri nedeniyle; 

Bu projede emeği geçen değerli okul müdürü ve müdür yardımcıları başta olmak üzere, değerli öğretmenleri, okul personeli öğrencileri ve bu sürece destek veren değerli öğrenci velilerimizi en kalbi duygularla tebrik ediyor, iyi ki varsınız diyoruz.

Kişisel Verileri Koruma Kanunu esaslarına dayalı veli izini okul idaresince alınmıştır.


 

Haber Merkezi

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN