Ölçücü'den 'Sınav' Uyarısı

ÖSYM Elazığ Sınav Koordinatörü Prof. Dr. Ali Ölçücü YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) sınavına girecek öğrencilere uyarıda bulundu.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

ÖSYM Elazığ Sınav Koordinatörü Prof. Dr. Ali Ölçücü, 17 -18 Haziran 2022 tarihlerinde, Temel Yeterlilik Testi(TYT), Alan Yeterlilik Testi(AYT) ve Yabancı Dil Testi(YDT) olarak üç oturumda yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) öncesi, sınava girecek adaylara yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

" Milyonlarca öğrenciyi yakından ilgilendiren 18-19 Haziran 2022 tarihlerinde yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ilimizde de; Temel Yeterlilik Testi (TYT sınava girecek aday sayısı 29866), Alan Yeterlilik Testi (AYT sınava girecek aday sayısı 18256) ve Yabancı Dil Testi (YDT sınava girecek aday sayısı 1158) olmak üzere toplam 49 Bin 280 aday sınava girecek olup üç oturumda gerçekleştirilecektir. Bu sınavları ilimizde güvenli, sağlıklı ve huzurlu bir şekilde gerçekleştirme adına, ÖSYM Elazığ İl Koordinatörlüğü olarak Rektörümüz Prof. Dr. Fahrettin GÖKTAŞ başkanlığında,  ilgili kurum amirleri ile İl Sınav Koordinasyon Kurul Toplantısı yapılmış ve gerekli tedbirler alınmıştır.

Yapılan tüm çalışmalara rağmen sınav günü adayların mağduriyet yaşamaması için; Yakın tarihte deprem yaşamış olan ilimizde birçok okulumuz yıkılmış, yeniden yapılmış veya tadilata uğramıştır. Bu süreç, ilimize yeni isimli yeni okullar kazandırmakla birlikte, bazı okullarında ismi veya yeri değiştirilmiştir. Bu gerçeklikle bütün adayların sınavdan önce, sınava girecekleri binanın yerini öğrenmeleri ve mutlaka gidip görmeleri,

Adaylar, ÖSYM sınava giriş belgelerinde yazılı olan talimatları dikkatlice okuyup eksiksiz olarak yerine getirmeleri, Adaylar, sınava giriş için gerekli olan sınav oturumuna ait ÖSYM sınav giriş belgesini ve ÖSYM tarafından kabul edilen geçerli bir kimlik belgesini yanında bulundurmaları,

Sabah oturumları (TYT ve AYT) için saat 10:00 ve öğlen oturumu (YDT) için saat 15:30 ‘da bina giriş kapıları kapanacağından adaylar, bina girişinde yoğunluk ve sıkıntı yaşamamak için, binaya önceden gelmeleri gerekliliği önemle dikkate alınmalıdır.  Bu vesile ile sınava girecek tüm adaylara üstün başarılar diliyorum."

Kaynak:Yeni Ufuk

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN