Sadıklı'nın Altyapı Sorunu Çözülüyor

Büyükşehir Belediyesi Yazıhan ilçesi Sadıklı Mahallesinde çalışmalarını sürdürüyor

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen proje ile Yazıhan İlçesi Sadıklı Mahallesi sağlam altyapıya kavuşuyor. Sadıklı Mahallesi’ne bin 200 metre içme suyu ve bin 500 metre kanalizasyon hattı altyapı çalışması gerçekleştirilecek. Öncelikli olarak kanalizasyon hattı çalışmalarına başlayan MASKİ Genel Müdürlüğü, çalışmalarının tamamlanmasının ardından içme suyu hattı çalışmalarına başlayacak.
 
MUHTAR DÖNMEZ: SIKINTILARIMIZ TEK TEK GİDERİLİYOR

Kanalizasyon hattı çalışmalarına başlandığını belirten Sadıklı Mahalle Muhtarı Ahmet Dönmez, “Köyümüzün içme suyu ve kanalizasyon şebekesinde sorunlarımız vardı. MASKİ Genel Müdürlüğüne bu durumu ilettik.  Kanalizasyon hattı çalışmalarının yaklaşık yüzde 60’lık kısmını tamamladılar. Daha sonra içme suyu hattı çalışmalarına başlanacak. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan olmak üzere, MASKİ Genel Müdürü Memet Mert’e ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

Mahalle sakinlerinden Enes Kılıç ise, “Mahallemizin içme suyu ve kanalizasyon sorununu vardı. Muhtarımız, MASKİ Genel Müdürlüğü’ne müracaatta bulundu. Kısa sürede çalışmalar başladı. Bizlere bu hizmeti sunan ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

MASKİ GENEL MÜDÜRÜ MERT: SADIKLILILAR HİZMETİN EN İYİSİNE LAYIKTIRLAR

Yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren MASKİ Genel Müdürü Memet Mert, göreve geldikleri ilk günden itibaren ilçelerin sorunlarını yerinde tespit etmek için mahalle muhtarları ile istişare halinde olduklarını kaydederek, tespit ve talep edilen altyapı sorunlarına müdahale ettiklerini aktardı. Mert, “Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan’ın bizlere verdiği destekler doğrultusunda altyapı sorunlarının ortadan kaldırılması için çalışmalarımıza hız verdik. Yazıhan İlçemize bağlı Sadıklı Mahallesi’ne hazırladığımız altyapı projesini hayata geçirdik. Kanalizasyon hattı çalışmalarımıza başladık. Önümüzdeki günlerde hattımızı tamamlayarak devreye alacağız. Akabinde içme suyu hattı çalışmalarımıza başlayacağız. Yaklaşık bin 200 metrelik içme suyu, bin 500 metrelik kanalizasyon hattı çalışmaları ile abone bağlantı çalışmalarını yapacağız. Mahalle sakinlerimiz hizmetin en iyisine layıktır. Bizde görevimizin bilincindeyiz ve bu doğrultuda Malatya genelinde çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.  
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN