TOBB 70. Kuruluş Yılını Kutluyor…

Türk iş dünyasının çatı kuruluşu TOBB, 70'inci kuruluş yılını 365 Oda-Borsa Meclis ve Yönetim Kurulu Başkanı, Genel Sekreterler ve Üst Kurul Delegelerinin katılımı ile kutladı.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde, Oda ve Borsa camiası Ankara’da Birlik Merkezi’nde bir araya geldi. Ticaret Bakanı Mehmet Muş’un da katıldığı Elazığ TSO ekibi de resepsiyonda yerini alırken Elazığ TSO Genel Sekreteri M.Mehmet Karabulut hizmette 10. yılı geride bırakması vesilesiyle Bakan Muş ve TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu’nun elinden plaket aldı.

Elazığ TSO Heyeti Resepsiyonda Elazığ İş Dünyasını Temsil Etti..
Ankara TOBB Birlik Merkezindeki 70. Yıl resepsiyonuna Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asihlan Arslan, Üst Kurul Delegeleri Mustafa Candan, Fatih Somay, Volkan Çiçekçi, Tevfik Özlü, Öner Coşkun ve Ferhat Tunç ile Elazığ TSO Genel Sekreteri M.Mehmet Karabulut katılım sağladı.
TOBB’nin 70. Kuruluş yılı vesilesiyle hizmette 10’uncu yılını geride bırakan Genel Sekreterlere plaket takdim edildi. Bu kapsamda hizmette 17’inci yılını geride bırakan Elazığ TSO Genel Sekreteri M.Mehmet Karabulut plaketini Bakan Muş ve TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’nun elinden aldı. 

TOBB Artık Küresel Bir Aktör Olmuştur…
Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, TOBB resepsiyonunun hem katılım hem de temsil noktasında çok heyecan uyandırıcı olduğunu belirterek, “Bugün Odamız TOBB delegeleri ve Genel Sekreterimizle bu resepsiyonda ilimiz iş dünyasını temsil etmekten ve bu büyük camia içinde üstlenmiş olduğum bir çok görev vesilesiyle çok büyük bir onur duyuyorum. Çünkü TOBB artık ülkemizde sadece iş dünyasının çatı örgütü değil dünya çapında küresel bir aktör olmuştur. Burada en büyük yükü şüphesiz ki Sayın Genel Başkanımız M.Rifat Hisarcıklıoğlu üstlenmiştir. Onun tecrübe ve birikimleriyle TOBB artık dünyada bilinirliği en yüksek olan ve model olarak alınan bir sivil toplum örgütü haline gelmiştir.

Yine bu güzel günde Odamızı onurlandıran bir gelişme de Sayın Genel Sekreterimize takdim edilen hizmette 10’uncu yılını geride bırakması vesilesiyle verilen plaket olmuştur. Sayın Genel Sekreterimiz Odamız bünyesinde tam 17 yıldan beri aynı görevi sürdürmekte ve tecrübeleriyle hizmet kalitemizin sürekli artmasına çok önemli katkılar sağlamaktadır. Kendisini tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum” dedi.
 
70  Yılda Önemli Yol Katedildi…
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu resepsiyonda yaptığı konuşmada, camia olarak 70 yılda büyük bir yol kat ettiklerini anlattı. Yönetim Kurulu olarak 70’inci kuruluş yıldönümünü taçlandırmak adına 70’inci Yıl Hatıra Ormanı oluşturma kararı aldıklarını açıklayan Hisarcıklıoğlu, “Tam 70 bin fidan dikeceğiz. Camiamıza yakışan bu ormanı, ülkemize kazandıracağız. Böylece hem çevreye ve doğaya katkı verecek, hem de gelecek nesillere kalıcı bir miras bırakmış olacağız” dedi.  Hisarcıklıoğlu, TOBB faaliyetleri ve geliştirdikleri kurumsal kapasitesiyle, özel sektörde güç birliği sağladıklarını ifade etti. Özel sektörün hak ve hukukunu, uluslararası düzeyde savunan bir konuma geldiklerini ifade ederek, iş ve yatırım ortamı önündeki engelleri tespit edip, hükümete aktardıklarını belirtti.

Hisarcıklıoğlu şöyle konuştu: “Türkiye’nin otomobil üretme hayalini gerçekleştirmek üzere öncülük yapıp, TOGG’u hayata geçiren, tarımda 50 yıllık hayalimiz olan lisanslı depoları başlatan, Türkiye Ürün İhtisas Borsası’nı kuran, yurtdışında Ticaret Merkezi açan ve çok geniş bir yelpazede, özel sektöre hizmetler sunan, işlerini kolaylaştıran, Oda-Borsa sisteminin dünyada örnek gösterildiği bir seviyeye ulaştık. Değişim ve dönüşümün öncüleri haline geldik. Elbette daha yapacak, çok işimiz var. Ülkemizi hak ettiği yere çıkarmak için, iş dünyası daha hızlı koşmak zorunda” ifadelerinde bulundu.

ELAZIĞ TİCARET VE SANAYİ ODASI
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN