Turgut Özal Bulvarındaki Çalışmalar Tamamlandı

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından asfalt maliyetlerinin düşürülmesi amacıyla ilk olarak Kızılay Üretim Merkezi içerisindeki bağlantı yollarında uygulanan ve akabinde Erenli Mahallesi Turgut Özal Bulvarında da uygulanan silindirle sıkıştırılmış beton yol çalışmaları tamamlandı.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Battalgazi ilçesine bağlı Kamıştaş-Düzyol ve Alhanuşağı mahallelerinin de faydalandığı Turgut Özal Bulvarındaki çalışmalar Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan yatay ve düşey işaretlemeler sonrasında sürücülerin hizmetine açıldı. 

Turgut Özal Bulvarı üzerinde yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Yol ve Altyapı Dairesi Başkanı M. Hakan Demir, “Malatya ili genelinde asfalt konusunda halkımız büyük talepleri var. Sorumluluk alanımızda bulunan yol ağlarında çalışmalarımızın büyük bir kısmını tamamladık. Ayrıca sorumluluk alanımızda bulunmayan İlçe Belediyelerimizin sorumluluk alanında bulunan yol akslarında da çalışmalarımız devam ediyor. Bu kapsamda Belediye bütçemizin en büyük gider kalemlerinden birini Yol ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığının daha ekonomik şartlarda imalat yapabilmesi için araştırmalarımız devam ediyordu. Bu yıl ilk defa daha önce Karadeniz illerinde uygulanmış olan silindirle sıkıştırılmış beton yol uygulaması kapsamında Malatya ilinde de çalışmalar başlattık. Bu kapsamda Erenli Mahallemizde de silindirle sıkıştırılmış beton yol çalışmamızı bitirdik. Bu yolumuzun testleri ve kontrolleri yapıldı. Bu yolumuzda Ulaşım Hizmetleri Dairesi tarafından yapılan yatay ve düşey işaretleme çalışmaları sonrasında hizmete açmış bulunmaktayız. Bu uygulama ile sıcak asfalt uygulamasına göre yüzde 40’lık bir tasarruf sağlanmış oldu. Yaptığımız çalışmalar Türkiye Çimento Sanayicileri Birliği tarafından da imalatlarımız takip edildi. Vatandaşlarımıza ve bu yolu kullanacak olan sürücülerimize hayırlı olmasını diliyorum. Her zaman yanımızda olan ve çalışmalarımızda bizlere verdiği destekten dolayı da ayrıca Sayın Başkanımıza teşekkürlerimizi sunuyorum” dedi. 
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN