Türk Kızılay 154 Yaşında

11 Haziran 1868'de 'Osmanlı Yaralı ve Hasta Askerlere Yardım Cemiyeti' adıyla kurulan, 1877 yılında 'Osmanlı Hilal-i Ahmer Cemiyeti', 1923 yılında 'Türkiye Hilal-i Ahmer Cemiyeti', 1935 yılında da 'Türkiye Kızılay Cemiyeti' adını alan Türk Kızılay, 154. kuruluş yıl dönümünü Malatya'da düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Editör

11 Haziran 1868'de "Osmanlı Yaralı ve Hasta Askerlere Yardım Cemiyeti" adıyla kurulan, 1877 yılında "Osmanlı Hilal-i Ahmer Cemiyeti", 1923 yılında "Türkiye Hilal-i Ahmer Cemiyeti", 1935 yılında da "Türkiye Kızılay Cemiyeti" adını alan Türk Kızılay, 154. kuruluş yıl dönümünü Malatya’da düzenlenen etkinliklerle kutlandı.
Türk Kızılayı genel merkezi ve Türkiye genelinde tüm şubeleri tarafından çeşitli etkinliklerle Türk Kızılay’ının kuruluş amacı ve yürüttüğü insani yardım faaliyetleri özellikle öğrencilere, gençlere ve kamuoyuna anlatılarak, Türk Kızılay’ına ve faaliyetlerine yönelik farkındalık yaratmak için Soykan Parkında düzenlenen etkinliğe Vali Hulusi Şahin, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Ercan Altın, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Galip Sökmen, Kızılay Malatya Şube Başkanı Dr. Harun Kurt, Kızılay gönüllüleri ve vatandaşlar katıldı.
Kızılay Malatya Şubesi tarafından yapılan faaliyet ve çalışmaların sergilendiği stantları gezerek incelemelerde bulunan Vali Şahin yetkililerden bilgi aldı.
Türk Kızılay’ının sadece Türkiye’de değil, ihtiyaç duyulan, bir afetin, bir olumsuzluğun olduğu her yerde Türk Milletinden aldığı güç ile topladığı bağışlarla yaraları sarmaya her zaman ulaşan çok kıymetli, çok değerli bir sivil toplum kuruluşu olduğunu vurgulayarak sözlerine başlayan Vali Şahin, özellikle kan toplama konusunda Türk Kızılay’ının Türkiye’de tek yetkili kuruluş olduğunu Türkiye’nin her yerinde hayırseverlerimizin, kan bağışçılarımızın vermiş oldukları kan ve kan ürünlerini toplayıp ihtiyaç sahibi hasta vatandaşlarımıza ulaştırdığını belirterek sözlerine devam eden Vali Şahin, Dünyanın her yerinde doğal afetlerde Kızılay’ın kızıl hilalini, Türk Milletinin şefkat elini Kızılay sayesinde görmekteyiz, Malatya da Kızılay’ın yapmış olduğu etkinliklerin sadece kan bağışından ibaret olmadığını çok sayıda gönüllü ile değişik faaliyetlerde bulunulduğunu söyleyerek tüm Kızılay Gönüllülerimize teşekkür etti.
Kızılay’ın Türk Milletinin bağışlarıyla ayakta durduğunu ifade eden Vali Şahin, maddi, manevi bağışların, kan ve kurban bağışlarının Kızılay’ımıza yapılması için milletimizi davet etti.

Bülten

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN